Review: Qnap TS-453 Pro

De review

De Qnap TS-453 Pro heeft een f link feature pakket, zo beschikt de TS-453 Pro NAS over vele mogelijkheden en bijzondere functionaliteiten. Waaronder het virtuele platform waarop verschillende systemen op geïnstalleerd kunnen worden, waaronder Windows, Ubuntu en bijvoorbeeld Android. De Qnap TS-453 heeft tevens de mogelijkheid om virtueel een besturingssysteem op het platform te draaien met behulp van de Intel Virtualization Technology VT-X. Doormiddel van het Virtualization Station is het voor de NAS mogelijk om virtueel platformen zoals Windows, Linux en Ubuntu te kunnen downloaden. Wel wordt het model met 8GB RAM aanbevolen.

DSC_0532

De Qnap TS-453 Pro wordt aangestuurd door een innovatieve 22nm Quad Core Intel Celeron 2Ghz processor aanwezig met 8GB DDR3L RAM geheugen. Voor het virtual station is 8GB aangeraden omdat 2GB beperkingen met zich mee zal brengen qua snelheid en prestaties. Het 2GB model kan je tevens upgraden naar bijvoorbeeld 8GB. De Celeron processor van Intel heeft een Turbo waardoor de processor prima geschikt is voor virtualisatie.

De TS-453 Pro is voorzien van een eenvoudig te gebruiken besturingssysteem welke is ontworpen voor vele toepassingen. Door de QvPC technologie is het mogelijk om de NAS te gebruiken als een pc, doormiddel van een virtueel platform. Tevens heeft de NAS ondersteuning voor VMware, Citrix en Hyper V voor de geavanceerde virtualisatiefunctionaliteiten. QNAP heeft een unieke transcoderingstechnologie ontworpen waardoor je on-the-fly of offline Full HD video’s kan coderen.

Qua opslagcapaciteit zijn er ook voldoende uitbreidmogelijkheden, zo is het mogelijk om de TS-453 Pro uit te breiden tot een opslagcapaciteit van 72TB in combinatie met de UX-800P uitbreidingsunit. De TS-453 Pro ondersteunt SSD-caching waardoor de IOPS-prestaties van opslagvolumes behoorlijk kunnen toenemen. Het is uitstekend geschikt voor het verbeteren van de totale werkstroom van toepassingen die veel IOPS vereisen, zoals virtualisatie.

Virtualisatieplatform

De TS-453 Pro van Qnap is een geschikt product voor het virtualization station, zo is de Intel VT-X technologie ondersteund en is het mogelijk om virtualization station te installeren op de NAS waardoor het mogelijk is om de NAS te gebruiken als virtualisatieplatform met de ondersteuning van verschillende besturingssystemen. Vanuit de software is het mogelijk om snel Virtuele machines aan te maken, te exporteren of te exporteren. Met de eenvoudige interface is het beheer eenvoudig.

Qnap-VM-5

Real Time

Voor de Realtime en HD video transcodering oplossingen is de NAS zeer goed geschikt, dit werkt in de praktijk zeer snel in vergelijking met de instap modellen.  De Intel processor is ontwikkeld voor de snelle codering techniek waardoor het mogelijk is om Ultra HD 4K video te coderen. De codering wordt door hardware toepassingen versneld. Dankzij de offline transcodering is het ook met een beperkte internet verbinding mogelijk om snel en vloeiend af te spelen via File Station, Video Station of XBMC.

De NAS heeft een HDMI output waarmee het mogelijk is om de NAS te koppelen aan een HD devices bijvoorbeeld een HDTV. XBMC is geïntegreerd met HD Station. Doormiddel van de Qremote app is het eenvoudig om de apparaten te bedienen. Ook is de externe RM-IR002 afstandsbediening beschikbaar van Qnap.

IT management Station

Doormiddel van het IT Management Station systeem is het op een eenvoudige manier mogelijk om meerdere besturingssystemen en eigendommen te beheren. Door de installatie van de IT Management Station op de TS-453 Pro is het mogelijk om de IT bronnen centraal te beheren, met centrale installaties en updates.

ITManagerStation01

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-453 Pro:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
8
Software
9
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelMicrosoft organiseert Windows 10 evenement op 21 januari
Volgend artikelFacebook stopt met tonen zoekresultaten Bing
review-qnap-ts-453-proDe QNAP TS-453 Pro is een NAS welke zowel voor de thuismarkt als zakelijke markt interessant is. Vooral het virtualisatie platform in combinatie met de Intel Quad Core processor is stabiel en robuust voor de virtualisatie mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in