Review: Qnap TS-453 Pro

Benchmark en prestaties

De Qnap TS-453 Pro heeft redelijke krachtige hardware aan boord en een processor met een ondersteuning voor het virtualisatieplatform. Zeker met 8GB aan geheugen zijn er veel mogelijkheden, waaronder het beheren van meerdere platformen welke virtueel worden gedraaid. Voor een optimale doorvoersnelheid hebben wij de setup aangesloten met een dual link aggregation setup, hierdoor wordt het netwerk verkeer verdeeld over twee netwerk aansluiten, hierdoor is een theoretische snelheid mogelijk van twee keer een gigabit verbinding. Zeker voor bedrijven is de dual link aggregation setup de beste keus, voor een bedrijfs- situatie is het aangeraden om de dual  link aggregation setup aan te sluiten om verschillende switches, waardoor de NAS bij een uitval van een switch gewoon bereikbaar blijft.

Onze setup is ingesteld op de thrunkinggroep 1 met een broadcast traffic. Door de broadcast setup wordt de traffic verzonden over beide netwerk interfaces. Indien je een link aggregatie wil opzetten welke voornamelijk is gericht op de backup is het aangeraden om een Active Backup thunkinggroep te selecteren, hierdoor wordt de traffic overgenomen op de andere ethernet interface als er problemen zijn met de standaard ethernet interface.

Qnap-screenshot-1

Performance tijdens Virtualisatiebeheer

De performance tijdens virtualisatiebeheer zijn zeer goed te noemen, natuurlijk is er wel degelijk verschil merkbaar tussen een fysieke machine, maar voor een virtualisatieplatform op een NAS draaien de VM’s snel en stabiel. Wij hebben getest met de preview versie van Windows 10, niet de lichtste VM. Vooral voor Linux en Ubuntu is het platform interessant, maar Windows draait ook prima.

De Qnap TS-453 Pro wordt verkocht in twee verschillende versies, waaronder een 2GB en 8GB variant. Voor de virtuele machines is 2GB te weinig, met 8GB is er meer resource beschikbaar en heb je de mogelijkheid om meerdere platformen te draaien op de Qnap TS-453 Pro NAS.

Qnap-VM-7
Status tijdens VM in IDLE

De algemene performance van de NAS zijn gewoon goed, het QTS firmware verbruikt weinig resources waardoor er veel resource beschikbaar blijft voor de overige toepassingen. Het grootste voordeel is de schaalbaarheid van het 2GB model. Het is eenvoudig om de interne RAM capaciteit te vergroten naar 8GB. Ook kan je via de uitbreidingseenheid de capaciteit van de opslag vergroten.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-453 Pro:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
8
Software
9
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelMicrosoft organiseert Windows 10 evenement op 21 januari
Volgend artikelFacebook stopt met tonen zoekresultaten Bing
review-qnap-ts-453-proDe QNAP TS-453 Pro is een NAS welke zowel voor de thuismarkt als zakelijke markt interessant is. Vooral het virtualisatie platform in combinatie met de Intel Quad Core processor is stabiel en robuust voor de virtualisatie mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in