Xiaomi komt voorlopig niet naar andere landen

Xiaomi is zeker geen onbekende smartphonefabrikant, volgens verschillende analisten is de fabrikant inmiddels de op twee na grootste smartphonefabrikant ter wereld, opvallend genoeg is het Chinese bedrijf pas in zes markten actief. 

Xiaomi-Mi-pad

Eerder dit jaar gingen er geruchten rond dat Xiaomi voor het einde van 2014 zou uitbreiden naar tien landen. Naast de huidige markten China, de Filippijnen, India, Indonesië, Maleisië en Singapore zou Xiaomi dit jaar uitbreiden naar Brazilië, Mexico, Rusland, Turkije en Thailand. Het bedrijf is vier jaar geleden opgericht en was een lange tijd alleen actief in China. Xiaomi heeft laten weten dat ze het uitbreidingsdoel te scherp hebben gesteld.

De problemen liggen vooral bij de productiecapaciteit. Xiaomi heeft zelf geen fabrieken, maar laat Foxconn smartphones produceren. Xiaomi verkoopt meer toestellen dan verwacht, hierdoor zijn er productieproblemen met de productie van de nieuwe smartphones. Dit jaar verkoopt de fabrikant naar verwachting 70 miljoen telefoons. Volgens marktonderzoeker IHS is Xiaomi momenteel de derde fabrikant.

Vorig artikelStrijd op de domeinenmarkt
Volgend artikelRegin malware gebruikt tegen Europa door NSA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in