Kinderen willen internetpolitie

Veel kinderen zien graag dat er een speciale internetpolitie komt, bijvoorbeeld om via de internet politie vragen te kunnen stellen over het veilig internetten en de bescherming tegen schadelijk materiaal etc. 

Eén derde van de kinderen zou graag zien data er een speciale internetpolitie komt, bijvoorbeeld om daar online vragen aan te kunnen stellen. Veilig internet, bescherming tegen schadelijk materiaal en goed geregelde privacy. 32 procent van de kinderen in groep 7 en 8 vinden dat er internetpolitie moet komen die ze helpt bij het omgaan met het internet, zo blijkt uit een onderzoek van expertisecentrum Mediawijzer.net.

Het onderzoek is gedaan onder 11.000 kinderen uit de hoogste groepen van het onderwijs. Opvallend genoeg vindt maar acht procent van de ouders internetpolitie nodig. Zowel ouders als kinderen (54 procent van de ondervraagden) vinden dat kinderen beschermd moeten worden tegen ongeschikte plaatjes of filmpjes op internet. Dat moet gebeuren met een persoonlijke code of een kinderslot. Ook moet het voor kinderen makkelijker worden om informatie vanuit de zoekmachine te verwijderen.

Vorig artikelAndroid One smartphone naar Europa
Volgend artikelWindows 10 preview komt in januari 2015

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in