‘Tor-netwerk gaat mogelijk offline’

The Tor Project is de organisatie achter het anonieme netwerk Tor, de organisatie heeft deze week tips ontvangen dat er deze week een aanval zal plaatsvinden op de systemen, hierdoor gaat de dienst mogelijk offline. Dat meldt medeoprichter Roger Dingledine in een blogpost

Tor

Tor wordt gebruikt om anoniem te surfen op het internet. Het surfen gaat over verschillende lagen welke vervolgens via verschillende Tor servers wordt verzonden. De aanvallers hebben de pijlen gericht op gespecialiseerde servers die het Tor-verkeer vertellen waar het heen moet. Zonder die servers is het anonieme netwerk onbruikbaar.

Tor is momenteel een groot platform welke veel gebruikers heeft waaronder, banken, diplomaten, bloggers etc. De ontwikkelaars van Tor zeggen stappen te ondernemen om de veiligheid van Tor-gebruikers te verzekeren, volgens Tor is de veiligheid al ingesteld dat de anonimiteit van de gebruikers is gewaarborgd als de systemen worden gehackt. Het is onduidelijk wie de eventuele aanval zal gaan uitvoeren.

Vorig artikelWhatsapp gaat spam accounts automatisch blokkeren
Volgend artikelRender Xperia Z4 smartphone uitgelekt in e-mail Sony

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in