Chinese telefoonmaker Xiaomi is miljarden waard

De Chinese smartphonefabrikant is behoorlijk aan het groeien, na een financieringsronde heeft het bedrijf meer dan 1 miljard opgehaald. Dat weet The Wall Street Journal te melden op basis van ingewijden. Door is deze investering is het bedrijf nu zo’n 45 miljard dollar waard. 

Xiaomi

Een woordvoerder van Xiaomi wilde geen commentaar geven over de financieringsronde. De ronde sluit naar verluidt morgen formeel. Het concern is de grootste smartphoneproducent van China en een van de grootste ter wereld. Het bedrijf krijgt steeds meer aandeel in het thuisland en de omliggende landen.

Verkoopcijfers Xiaomi:

Xiaomi is in een korte tijd zeer snel gestegen aangezien het bedrijf is opgericht in 2010, met een waarde van ruim 45 miljard dollar is het bedrijf succesvol. In Nederland zijn de Xiaomi smartphone nog niet te vinden, in het derde kwartaal van 2014 was Xiaomi de twee na grootste smartphonefabrikant ter wereld. Xiaomi verkocht in het derde kwartaal 19 miljoen smartphones. Het overgrote deel daarvan wordt in thuisland China verkocht, al is het bedrijf inmiddels ook in India, Singapore en Hongkong actief. De telefoons zijn voornamelijk erg aantrekkelijk vanwege de adviesprijs.

 

Vorig artikelGTA Chinatown Wars voor Android beschikbaar
Volgend artikelBenQ lanceert 32-inch 4k monitor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in