Review: Synology DS1515+

Synology DS1515+

Synology heeft de DS1515+ NAS uitgerust met een nieuwe Intel Atom processor, het gaat hierbij om de nieuwe Intel Atom C2538 processor welke wordt ondersteund door standaard 2GB aan werkgeheugen. Tevens heb je de mogelijkheid om de interne RAM capaciteit uit te breiden tot 6GB. Standaard beschikt de NAS over 2GB DDR3 geheugen. De voorganger van de DS1515+ beschikte nog over een Intel Atom D2700 chipset. De nieuwe Intel Atom C2538 is vooral voor encryptie beter geschikt. De vier Gigabit LAN-poorten kunnen onderling met elkaar gekoppeld worden (Link Aggregation) ondersteunen Failover, zodat bij het uitvallen van een van de poorten, de andere aansluitingen automatisch de taken overnemen.

DS1515+6

De NAS beschikt over vier hot swap bays waarin je maximaal 5 schijven van 6TB kan monteren, dit komt neer op een opslag van 30TB. Via de uitbreidingsmodules heb je ook nog de mogelijkheid om de interne capaciteit te vergroten tot 90TB. Voor een RAID opstelling heb je minimaal twee schijven nodig zodat je deze in bijvoorbeeld mirror ( raid 1 ) kan zetten. Naast deze raid functionaliteit heeft de NAS ook de mogelijkheid tot onderstaande RAID functie’s:

  • JBOD
  • RAID-0
  • RAID-1
  • RAID-5
  • RAID-6
  • Raid 10
  • Synology Hybrid RAID

Voor onze test hebben wij een Raid 6 opstelling gebruikt met 4 2TB schijven, dit komt neer op een bruto opslag van 8TB. Hierdoor worden twee schijven als backup schijf gebruikt, en kunnen er twee schijven tegelijk defect gaan zonder enige vorm van gegevensverlies. Wij willen op een later moment de NAS ook nog gaan testen op de actieve SSD cache mogelijkheden, aangezien de NAS beschikt over 5 bay’s.

Synology-volume-2

 

Raid informatie:

In het geval van Raid 1 dupliceert het apparaat de eerste schijf op het tweede exemplaar. Mocht een van de schijven uitvallen, dan heb je nog een back-up. Je kunt er ook voor kiezen om de schijven alleen als opslag en niet als back-up te gebruiken. Hierdoor heb je een risico; mochten de schijven uitvallen dat je waarschijnlijk data kwijt ben. Ook hebben wij een externe hardeschijf gekoppeld waarop de data staat, zo ben je er zeker van dat de data veilig blijft bij het uitvallen crashen van het systeem of van de hardeschijven. Wij gebruiken twee WD green schijven met een totaal opslag van 4TB. De WD green schijven beschikken over een interne Sata 600 controller.

Bij Raid 5 worden de partitieblokken niet op een enkele schijf opgeslagen, de partitieblokken worden verdeeld over de schijven in de array. Bij een RAID 5 array kan ongeacht het aantal schijven altijd één willekeurige schijf sneuvelen en is al je data veilig. Wie dit nog niet veilig genoeg vind kan uiteraard ook kiezen voor een Raid 6 setup. Bij dit type wordt de andere vorm van parity altijd op twee schijven weg schreven, zo kunnen er altijd twee willekeurige schijven kapot gaan zonder dat ja data kwijt raakt.

DS1515+3

Accessoires:

De NAS wordt geleverd met een aantal accessoires waaronder:

  • Quick Start Guide
  • Setup cd
  • 2x Netwerk kabel
  • Montage materiaal
  • Voedingskabel/ adapter

Specificaties

In onderstaande tabel zijn de belangrijkste specificaties zichtbaar van de Synology NAS. Op de website van Synology zijn meer uitgebreide details en product gegevens beschikbaar van de DS1515+ NAS.

Product specificaties:
Fabrikant/ MerkSynology
Product DS1515+
Aantal slots voor harde schijven5
Geschikt voor harde schijf3,5-inch, 2.5-inch
AansluitingS-ATA 3, S-ATA 6
Processor & Geheugen:
Processor / chipsetIntel Atom C2538
ProcessorIntel Atom C2538
Processorsnelheid2,4GHz
Intern RAM-geheugen2GB DDRIII RAM
Connectiviteit:
Ethernet 1000Mbit/s aansluiting4
iSCSI ondersteuningJa
USB2.0 en 3.0
Aantal USB poorten4 poorten
eSATA aansluiting2
RAID0, 1, 5, 6, 10, JBOD, RAID
HDMI aansluiting0
Maximaal opslagcapaciteit30TB

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS1515+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9.8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelNieuwe update voor Kodi media center software
Volgend artikelWindows 10 komt ook naar budget Lumia smartphones
review-synology-ds1515De Synology DS1515+ is een NAS welke voornamelijk is gericht op de zakelijke markt. De 1515+ is voorzien van voldoende schaalbaarheid aangezien het mogelijk is om de interne RAM en opslagcapaciteit te vergroten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in