Review: Synology DS1515+

De review

De specificaties van de DS1515+ NAS zijn in vergelijking met de voorganger flink uitgebreid. De NAS is voorzien van een 2,4Ghz Quad-core Intel Atom processor in combinatie met standaard 2GB DDR3 RAM geheugen, dit kan je eventueel nog uitbreiden tot 6GB. Volgens de product informatie van Synology biedt deze nas leessnelheden van ruim 450.77MB/sec en schrijfsnelheden van ruim 396.5MB/sec.

DS1515+1

De Synology DS1515+ is voorzien van high-end LAN poorten met link aggregation, zo beschikt de NAS standaard op vier LAN poorten met failover ondersteuning. In de praktijk werkt dit goed vooral in combinatie met verschillende switches. Zelf wanneer er een LAN verbinding uitvalt uit de failover setup blijft de netwerk connectiviteit actief zonder enige vorm van connectiviteits– verlies. Met Link aggregation kan je het vermogen via de netwerk aansluitingen verhogen. Tijdens de test hebben wij een link aggregation setup gebruik met twee cat5e kabels. Zo wordt de gigabit snelheid verdubbeld, en is de bestandsoverdracht versneld voor grotere bestanden.

Hardware encryptie

Synology heeft een hardware matige encryptie toegevoegd op de DS1515+ NAS. De bestanden en mappen worden door de hardware matige encryptie on-the-fly versleuteld zonder prestatie verlies. Bij versleutelde data biedt de DS1515+ overdrachtssnelheden van ruim 448.71MB/sec lezen en 191.12MB/sec schrijven volgens de prestatie gegevens van Synology.

Aansluitingen

De Synology Ds1515+ heeft qua aansluitingen een flinke verbetering doorgemaakt in vergelijking met de DS1513+. Zo is de NAS voorzien van viermaal een USB 3.0 aansluiting aan de achterzijde van het apparaat. Ook is er aan de achterzijde tweemaal een esata aansluiting aanwezig, welke onder andere gebruikt kan worden voor de koppeling met een uitbreidingsunit. Aan de voorzijde zijn helaas geen aansluitingen aanwezig, al was een USB 3.0 wel handig geweest voor snelle backup acties. Aansluiting aan de voorzijde zie je voornamelijk alleen bij de goedkopere consumenten systemen.

DS1515+7

Software

De Synology DS1515+ draait standaard op DSM, inmiddels is versie 5.1 de meest moderne versie welke voornamelijk is gericht op de cloud functionaliteit. DSM is het besturingssysteem van de NAS welke is gericht op de browser. Zo is het systeem ontworpen om de NAS te benaderen via de browser en mobiele apps voor iOS en Android. DSM 5.1 is de nieuwste versie van het DSM systeem welke over vele nieuwe functionaliteiten beschikt, waaronder de nieuwe veiligheidstoepassingen. Zo is er AppArmor aanwezig welke schadelijke programma’s blokkeren tegen onbevoegde toegang, in de praktijk werkt dit goed, en krijg je snel met een overzicht inzicht in de veiligheidscomponenten.

Synology-scan

 

 Personal Cloud

DSM 5.1 is meer gericht op de cloud functionaliteiten. Zo is er een betere synchronisatie aanwezig voor de private cloud functionaliteiten. Vanaf versie DSM 5.1 kan de Synology ook synchroniseren met OneDrive, Box en HubiC. Daarnaast was een synchronisatie met Google Drive en Baidu Cloud al mogelijk.

Cloud-Station-Synology

Meer informatie over de software functionaliteiten vind je op pagina 5 software.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS1515+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9.8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelNieuwe update voor Kodi media center software
Volgend artikelWindows 10 komt ook naar budget Lumia smartphones
review-synology-ds1515De Synology DS1515+ is een NAS welke voornamelijk is gericht op de zakelijke markt. De 1515+ is voorzien van voldoende schaalbaarheid aangezien het mogelijk is om de interne RAM en opslagcapaciteit te vergroten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in