Review: Synology DS1515+

Benchmark en prestaties

De beste prestaties zijn te halen uit de Synology SHR 2 setup, SHR is een Synology Raid modus welke je de mogelijkheid geeft om snel en makkelijk uit te breiden. Voor een optimale doorvoersnelheid hebben wij de setup aangesloten met een dual link aggregation setup, hierdoor wordt het netwerk verkeer verdeeld over twee netwerk kabels/ poorten. Dit is ook de beste setup voor de netwerk backup met een redundante setup. Tijdens de test hebben wij een RAID 6 setup gebruikt waarbij er vier schijven van 2TB. Verder is onze setup voorzien van twee gigabit aansluitingen welke met dual link aggregation zijn verbonden. 

DS1515+5

Stroomverbruik

Het stroom verbruik van deze NAS is in HDD stand-by mode gemeten op 16,4W. Met twee schijven verbruikt de NAS in sleep mode: 16.4w, IDLE: 28,3 W en tijdens zware load 46,2/ 48,6w. Dit is gebaseerd op vier schijven van het merk WD met een capaciteit van 2TB, het gaat hierbij om de Western Digital RED schijven.

Qua snelheid is de Synology DS1515+ zeer goed te noemen, de standaard applicaties draaien met de standaard aanwezige 2GB prima. Ook app zoals XBMC gaan vloeiend. De extra performance merk je zeer goed tijdens het coderen van video’s. Het streamen van 4K content gaat in vergelijking met de vorige generatie een stuk sneller. Dit komt doordat de Intel chipset is ontwikkeld voor 4K codering.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS1515+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9.8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelNieuwe update voor Kodi media center software
Volgend artikelWindows 10 komt ook naar budget Lumia smartphones
review-synology-ds1515De Synology DS1515+ is een NAS welke voornamelijk is gericht op de zakelijke markt. De 1515+ is voorzien van voldoende schaalbaarheid aangezien het mogelijk is om de interne RAM en opslagcapaciteit te vergroten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in