Review: Synology DS1515+

Conclusie

De Synology DS1515+ is een NAS welke op de markt is gebracht met een nieuwe Avoton quad-core processor van Intel. De Avoton quad core processor is zuinig, snel en betrouwbaar. De prestaties van het apparaat zijn goed en vooral in de link aggregation setup kunnen er behoorlijke snelheden gehaald worden. Het gaat hierbij om een Intel Atom C2538 processor welke op 2,4Ghz is geklokt. De cpu biedt een hardware matige encryptie engine voor het versnellen van de AES-encryptie. De Synology DS1515+ beschikt standaard over 2GB ddr3 aan werkgeheugen, optioneel is het mogelijk om tot 6GB aan ram te monteren.

DS1515+4

De NAS van Synology is geschikt voor de veeleisende gebruikers, zeker in een zakelijke omgeving komt dit product goed tot zijn recht. Voor de gewone consument welke de NAS alleen gebruikt voor basis functionaliteiten is een goedkoper en minder zwaar model meestal ook van toepassing. Wil je het beste dat Synology op dit moment op 5-bay gebied te bieden heeft dan is dit je keuze, de DS1515+  is momenteel de topper met de nieuwe Intel Avoton quad core processor. Zeker gezien de mogelijkheden van de Avoton processor in combinatie met het besturingssysteem.

Door de ondersteuning op Hyper-V, Citrix en VMware kan je de NAS prima inzetten voor bedrijfsdoeleinden voor een klein tot groot kantoor, ook hebbende interne DSM functionaliteiten voldoende mogelijkheden voor bedrijfs– doeleinden, denk hierbij aan AD integratie, DNS, Radius enVPN. De goedkopere DS214+ is voor de thuis gebruiker meestal meer dan voldoende in een Raid 1 setup. Wil je vermogen kracht en de mogelijkheid tot 5 bays, dan is de DS1515+ een geschikt product voor zowel de zakelijke als consumenten markt. 

De geheugen capaciteit kan je uitbreiden van standaard 2GB naar maximaal 6GB. ook is het mogelijk om via de uitbreidingsunits de interne opslagcapaciteit te vergroten. Hierdoor is er qua werkgeheugen en interne opslag voldoende uitbreidingsmogelijkheden, waardoor de DS1515+ ook als opslagsysteem geschikt is voor bedrijven.

DS1515+6

Sterke punten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Intel Avaton
  • DSM firmware
  • RAID mogelijkheden
  • 5-bays
  • Stil en energiezuinig
  • Linkaggregatie mogelijk
  • Hardwarematige encryptie
  • Uitbreiding mogelijk

Verbeter punten

  • Prijzig voor thuis gebruik

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS1515+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9.8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelNieuwe update voor Kodi media center software
Volgend artikelWindows 10 komt ook naar budget Lumia smartphones
review-synology-ds1515De Synology DS1515+ is een NAS welke voornamelijk is gericht op de zakelijke markt. De 1515+ is voorzien van voldoende schaalbaarheid aangezien het mogelijk is om de interne RAM en opslagcapaciteit te vergroten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in