IBM gaat 12.000 werknemers ontslaan

IBM werkt aan een grote reorganisatie, waarbij mogelijk 12.000 banen binnen IBM zullen verdwijnen. Dat weet Techcrunch vandaag te melden op basis van bronnen welke bekend zijn met de planning van IBM. Eerder gingen er al geruchten dat IBM een kwart van al zijn medewerkers zou ontslaan, dar zou neerkomen op een ontslagronde van 118.000 werknemers.

IBM ontkent tegenover Reuters dat het zo’n groot aantal werknemers gaat ontslag. De geruchten volgen kort op IBM’s zoveelste aankondiging van teleurstellende kwartaalcijfers. Voor het elfde kwartaal op rij zijn de verkoopcijfers gedaald. Zowel in Amerika als in opkomende markten als Brazilië en China liep de omzet terug.

De computergigant heeft veel moeite om de veranderingen in de markt bij te houden. De verkoop van hardware levert steeds minder inkomsten op. Veel klanten gebruiken alternatieven als cloud computing. IBM is volop bezig zijn bedrijfsmodel om te gooien en ook cloud-diensten aan te bieden, maar loopt achter op de concurrentie. IBM heeft nog geen officieel bericht vrijgegevem.

Vorig artikelFacebook lanceert lite app voor trage verbinding en minder data
Volgend artikelNieuwe testversie Windows 10 ook in het Nederlands

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in