Mediamarkt BTW weg ermee actie: Dit moet je weten

Vanaf vandaag start de Mediamarkt weer met een nieuwe BTW weg ermee actie, tijdens de BTW actie van de Mediamarkt zijn er vaak aardige kortingen te vinden op het aanbod van de mediamarkt. Maar er zijn ook uitzonderingen, in dit artikel alle regels en uitzonderingen over de BTW weg ermee actie. 

Mediamarkt

Mediamarkt doet voor dat ze de BTW voor je betalen, in de praktijk verloopt dit is anders. De wettelijke BTW blijft gehandhaafd. Een rekenvoorbeeld: een LED-tv kost normaliter €1210: met de actie betaal je €1210 x (100/121) = € 1000. Je daadwerkelijke voordeel inclusief korting is 17,36%.

Is het geldig op alle producten?

De Mediamarkt actie is geldig op een aantal producten waaronder op tv’s, Audio, Foto & video, Smartphones & smartwatches, Desktops, laptops & tablets, Monitoren & printers, Huishoudelijke apparatuur, Keukenapparatuur, Persoonlijke verzorging , Games, films & muziek. Ook zijn er een aantal uitzonderingen waaronder consolehardware, computersoftware, Apple producten, accessoires, gifcards en tegoedkaarten. De BTW weg ermee actie start op woensdag 28 januari van 18:00 tot zondag 1 februari 22:00.

Geldt de btw-actie ook voor Apple-artikelen?

Helaas is de actie niet van toepassing op de Apple-artikelen. Wel kan het voorkomen dat enkele filialen alsnog Apple producten tijdens de actie meenemen. Dit is meestal in diverse lokale vestingen, zo was het vorig jaar mogelijk om tijdens de BTW weg ermee dagen een iMac of Macbook met korting te kopen.

Kan ik een artikel reserveren voor de btw-actie?

Helaas is het niet mogelijk om een product te reserveren voor de btw-actie. Wel is het mogelijk om een product voor de actie te kopen en tijdens de BTW-actie het geld terug te vragen. Tijdens de actie is het zowel mogelijk om de producten via de webwinkel als in een fysiek filiaal te kopen.

Krijg ik nu echt 21% korting?

Nee, De wettelijke btw blijft gehandhaafd, dus ook op de aankopen gekocht tijdens deze actie. Het op de kassabon vermelde btw-bedrag is inbegrepen in de actieverkoopprijs. Het voordeel is 17,36% op de reguliere verkoopprijs inclusief btw. Een rekenvoorbeeld: een LED-tv kost normaliter €1210: met de actie betaal je €1210 x (100/121) = € 1000. Je daadwerkelijke voordeel inclusief korting is 17,36%.

Vorig artikelMediamarkt 21% btw weg ermee actie: Geldig voor Apple producten?
Volgend artikelYouTube ruilt Flash in voor HTML5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in