YouTube ruilt Flash in voor HTML5

YouTube heeft verbeteringen toegepast in de videodienst, middels een blog heeft YouTube bekendgemaakt dat video’s voortaan via een HTML5 videospeler worden uitgevoerd. HTML5 moet de Flash player vervangen op het video platform. De nieuwe HTML5 weergave zorgt voor scherper en snellere video’s.

youtube

Alle YouTube-bezoekers die gebruik maken van Chrome, Internet Explorer 11 en Safari 8 krijgen voortaan de HTML5 videospeler op het scherm. Oudere browsers gebruiken nog wel de Flash videospeler. Maar dit aantal zal snel gaan afnemen omdat Flash langzaam wordt uitgefaseerd. In het blog bericht heeft YouTube laten weten dat innovaties ervoor gezorgd hebben dat de HTML5-videospeler een stuk beter is geworden dan de Flashplayer.

De HTML5-videospeler beschikt over de nieuwe VP9 video-codec. Hiermee is het mogelijk om een hogere kwaliteit video af te spelen met een bitrate die 35 procent lager ligt. Flash wordt steeds meer uitgefaseerd, zo heeft Apple al enkele jaren geleden afscheid genomen van Flash. Ook is Flash overbodig geworden sinds de komst van HTML5.

Vorig artikelMediamarkt BTW weg ermee actie: Dit moet je weten
Volgend artikelCBR schrapt theorie-examens vanwege grote storing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in