Bellen met Whatsapp: Hoe werkt het?

Voortaan kan je bellen met Whatsapp, de message dienst is stilletjes begonnen met de uitrol van zijn nieuwe belfunctie. Al langere tijd werkt Whatsapp aan de functie om te kunnen bellen met Whatsapp. Gebruikers van de chatapp zien sinds dit weekend een belknop. 

Whatsapp-call

Bij de meeste gebruikers werkt de knop nog niet, bij een klein deel van de gebruikers is het al wel mogelijk om te bellen bellen via de belknop in de Whatsapp applicatie. Het zou werken met de nieuwste versie van de Android-app en de iOS-app. Whatsapp heeft de uitrol kleinschalig opgestart, hierdoor is de kans klein dat bij jouw nu de bel  functionaliteit al werkt.

Vooralsnog is de belfunctie van Whatsapp alleen te gebruiken via een uitnodigingssysteem. Het gerucht gaat dat gebruikers toegevoegd worden aan de groep gebruikers die kunnen bellen als zij zelf gebeld worden door iemand uit deze groep. Ook is het mogelijk om via een root commando de belfunctionaliteit te activeren, maar bellen is nog niet mogelijk.

Is de dienst gratis?

De applicatie is gratis, het bellen gaat via het voip protocol, de dienst verbruikt dus allen WiFi of dataverbuik met een mobiel abonnement. Echt gratis is de dienst niet, maar gezien de meeste smartphone gebruikers een ruim abonnement hebben qua data is de dienst goed te gebruiken, mits het verbruik per gesprek beperkt blijft. Er is vooralsnog geen duidelijkheid over het dataverbruik tijdens een gesprek.

Kan ik het alvast installeren

Voor Android is het alvast mogelijk om de applicatie via een APK bestand te downloaden. Het APK bestand kan je via deze link direct downloaden. Bellen is helaas nog niet mogelijk.

Vorig artikelSamsung gaat Galaxy S6 voorzien van minder eigen apps
Volgend artikelGoedkope Samsung Galaxy J1 smartphone uitgebracht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in