Motorola verkocht tien miljoen smartphones in vierde kwartaal

In het vierde kwartaal heeft Motorola voor het eerst meer dan tien miljard smartphones verkocht, dat is ruim 118 procent meer dan een jaar geleden. Dat heeft Lenovo maandagnacht laten weten tijdens de presentatie over de cijfers van het afgelopen boekjaar. 

motorola-moto-g-45Lenovo heeft Motorola vorig jaar over genomen van Google, en heeft in drie maanden zeker tien miljoen toestellen verkocht. De stijging moet vanaf nu groeiend gaan omdat Lenovo het Motorola merk ook in thuisland China opnieuw gaan introduceren. Rick Osterloh, directeur van Motorola heeft op Twitter laten weten dat er in een week al 1 miljoen voor bestellingen zijn geplaatst voor de Moto X.

Motorola heeft in het vierde kwartaal voor een extra omzet gezorgd van 1,9 miljard dollar. Met de 1,9 miljard dollar aan omzet is Motorola nu al goed voor ruim de helft van de omzet uit de mobiele tak welke in totaal uitkomt op 3,4 miljard dollar. Lenovo heeft als geheel een omzet geboekt van 14,1 miljard dollar, dat is ruim 31 procent meer dan een jaar geleden. De nettowinst kwam uit op 253 miljoen dollar. Ook de pc-tak van Lenovo blijft goed presteren met een omzet van 9,2 miljard dollar.

Vorig artikelNetflix inverteert 1 miljard dollar in streamingdienst
Volgend artikelAndroid 5.1 en Android M verschijnen nog dit jaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in