YouTube bestaat 10 jaar; de eerste video

Precies tien jaar geleden is YouTube door Chad Hurley en Jawed Karim op Valentijnsdag opgericht. Wat begon als een kleine site, is nu uitgegroeid tot de grootste videowebsite ter wereld, welke eigendom is van Google. YouTube is een succes, inmiddels heeft de dienst meer dan één miljard dagelijkse gebruikers. Elke minuut wordt er 300 uur aan video geüpload naar het video platform. 

youtube

Hoe het begon:

YouTube is een website waar gratis filmpjes geüpload kunnen worden. YouTube is opgericht in begin 2005 door Steve Chen, Jawed Karim en Chad Hurley. YouTube werd als domeinnaam geregistreerd op 15 februari 2005. In 2006 had YouTube al de top 10 positie in handen van de meets bezochte websites ter wereld. In 2006 werden er al 65.000 filmpjes per dag geupload. In november 2006 heeft Google YouTube gekocht voor $1.65 miljard dollar.

De eerste video:

Een paar maanden na het vastleggen van het domein; YouTube.com werd de eerste video gepubliceerd op het netwerk. Een filmpje van slechts 20 seconden met als titel; Me At The Zoo. Inmiddels kijken we iedere maand ruim 6 miljard uur naar YouTube video’s.

 

 

Vorig artikelPhorm: Toetsenbord met voelbare toetsen voor de iPad
Volgend artikelMogelijk grootste bankroof ooit door hack – update

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in