Review: Wolfgang AT-AS45LTE 4G smartphone

Software

De smartphone draait op een stabiele versie van Android 4.4, met een ROM afkomstig van Wolfgang. De custom ROM beschikt over verschillende aanpassingen, maar deze zijn minimaal doorgevoerd in het systeem. Zo zijn er nauwelijks applicaties aanwezig in de software en alleen een aantal aangepaste screenshots. Wie stock Android prettig vindt, heeft aan de Wolfgang dus een goede keus.

Android 4.4

De belangrijkste verbetering voor de Android 4.4 update is de snelheid voor lagere specificaties. Google heeft namelijk de Android 4.4 KitKat versie geoptimaliseerd voor toestellen met lagere specificaties. Onder Android 4.4 moeten deze apparaten sneller en vooral vloeiender gaan draaien dan de vorige versies. Om de Android versie sneller te maken heeft Google flink wat verbetering doorgevoerd aan het systeem, zo gebruikt de Chrome Browser 16 procent minder geheugen dat Jelly Bean.

Over de Android versie valt weinig te zeggen aangezien deze vrij standaard is uitgerust zonder extra tweaks en software programma’s. Je kan de Wolfgang software zien als een zo goed als complete stock versie van Android, zo is er nauwelijks bloatware of aanvullende software aanwezig.

Camera

Wolfgang gebruikt de standaard camera app Android, qua functionaliteiten is de app redelijk uitgebreid. De Wolfgang AT-AS45LTE is uitgerust met een 8 megapixel camera en een 2 megapixel frontcamera. De 8 megapixel-camera van de Wolfgang AS45LTE maakt zeer acceptabele foto’s. De foto’s zijn niet haarscherp en kunnen niet meten aan de camerakwaliteit van enkele andere smartphones uit het middensegment, maar voor een snelle foto maakt de smartphone redelijke foto’s. 

IMG_20150219_132745 IMG_20150219_141448 IMG_20150219_141543[1]

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS45LTE:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Betrouwbaarheid
8
Mogelijkheden
7
Software
9
Prijs/ Kwaliteit
8
Vorig artikel‘Galaxy S6 wordt 6,9 millimeter dik’
Volgend artikelBlackBerry BB 10.3.1 uitgebracht voor smartphones
review-wolfgang-at-as45lte-4g-smartphoneDe Wolfgang AT-AS45LTE is een mid-range smartphone welke beschikt over een snelle Snapdragon processor met 4G ondersteuning. Vooral de 4G connectiviteit in combinatie met de dual sim mogelijkheid maakt de smartphone uniek.

9 REACTIES

  1. Heb aldoor problemen met mijn touchscreen, zijn er meer die daar last van hebben. Misschien nog tips. Dit is het tweede toestel al de eerste was het scherm zichtbaar beschadigd.

    • Ik heb ook al meerdere problemen met het glas.. deze wordt nu voor de tweede keer vervangen. Ik heb de telefoon twee keer laten vallen (iets wat ik niet moet doen maar wat iedereen overkomt denk ik. heb ik eerder nooit problemen mee gehad) en beide keren het glas helemaal kapot (telefoon ook totaal onbruikbaar).. er is voor mijn gevoel iets met die plaat.
      De eerste keer heb ik de plaat laten vervangen maar nu vraag ik ze om mij aan te geven of dit misschien een ontwerpfout in de telefoon is en of zij bereid zijn deze onder garantie te herstellen. Ik ben benieuwd

      • Hoi Martijn,

        Bij mij ook glas kapot. Van service afdeling bellen ze niet gelijk terug. Hoe is bij jou schermreparatie verlopen en ben benieuwd hoeveel reparatie eigenlijk kost…
        Alvast bedankt

  2. wie weet hoe je de foto”s die je maakt . gelijk naar de ex sd kaart worden getransporteerd.
    hij staat al op sd kaart bij foto toestel.

  3. Zojuist deze Wolfgang gekocht. In tegenstelling tot wat ik overal lees kan er blijkbaar geen 64 GB kaartje in. Op de verpakking staat nl dat hij geschikt is voor 32 GB geheugenkaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in