Samsung Galaxy S6 unpacked 2015: Liveblog/ Livestream

Vandaag zal Samsung tijdens een evenement in Barcalona de nieuwe Galaxy S6 op de markt gaan brengen, het gaat hierbij om het nieuwe vlaggenschip welke de huidige Galaxy S5 moet gaan opvolgen. Op 1 maart zal Samsung het Unpacked 2015-evenement gaan houden in Barcelona, op de vooravond van het Mobile World Congress.

samsung-galaxy-s6-unpacked-evenement

Samsung kreeg de afgelopen tijd veel kritiek over de bouwkwaliteit en de zware software op de smartphone. Het bedrijf is nog steeds marktleider, maar de concurrentie gaat steeds meer naar Samsung toe. Als we de geruchten mogen geloven beschikt de Galaxy S6 over een metalen behuizing. De S5 was nog helemaal gemaakt van kunststof, maar de S6 zal deels voorzien worden van metaal.

Ook de software wordt flink aangepast door Samsung, het bedrijf zal de software flink aanpassen zodat het minder zwaar wordt op de Android versie. Touchwiz neemt momenteel veel ruimte in beslag en is op de toestellen erg zwaar. Samsung zal voor de Galaxy S6 de software flink aanpassen. Ook worden de Samsung-apps niet meer standaard meegeleverd op de smartphone.

Chipset en processor

Ook intern wordt er het een en ander verbeterd, waaronder een nieuwe en snellere chip, meer werkgeheugen en een beter scherm. De processor is zo goed als zeker van Samsung zelf, het gaat hierbij om de Exynos chip. Waarschijnlijk is het de Exynos 7 Octa chip. Naar verwachting beschikt de Galaxy S6 over een 5-inch scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels.

Prijzen en beschikbaarheid

Waarschijnlijk zal Samsung de smartphone eind maart begin april verkopen in de winkels. Naar verluidt zal Samsung de smartphone verkopen voor onderstaande bedragen:

Prijzen Galaxy S6

  • Samsung Galaxy S6 32 GB: 749 euro
  • Samsung Galaxy S6 64 GB: 849 euro
  • Samsung Galaxy S6 128 GB: 949 euro

Prijzen Galaxy S6 Edge

  • Samsung Galaxy S Edge 32 GB: 849 euro
  • Samsung Galaxy S Edge 64 GB: 949 euro
  • Samsung Galaxy S Edge 128 GB: 1049 euro
Vorig artikelLenovo belooft voortaan veiligere computers te leveren
Volgend artikelCoolblue verlaagt prijs van VandaagNog verzendmogelijkheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in