Samsung Galaxy S6: Prijs, beschikbaarheid en specificaties

Samsung heeft vandaag tijdens het Mobile World Congress de nieuwe Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge aangekondigd. De nieuwe smartphone moet de huidige Galaxy S5 gaan opvolgen. Voor Samsung is het een belangrijke smartphone, aangezien het bedrijf afgelopen tijd de winst steeds verder heeft zien inzakken. 

Samsung-galaxy-s6 (1)

Samsung kreeg de afgelopen tijd veel kritiek over de bouwkwaliteit en de zware software op de smartphone. Het bedrijf is nog steeds marktleider, maar de concurrentie gaat steeds meer naar Samsung toe. De Galaxy S6 beschikt over een behuizing van metaal en glas, de Galaxy S6 heeft een rand van metaal en een achterkant van glas. Het toestel is bovendien ook een stuk dunner geworden, 6,8mm in plaats van 8.1mm zoals bij de Galaxy S5 van toepassing is.

Ook de software wordt flink aangepast door Samsung, het bedrijf zal de software flink aanpassen zodat het minder zwaar wordt op de Android versie. Touchwiz neemt momenteel veel ruimte in beslag en is op de toestellen erg zwaar. Samsung zal voor de Galaxy S6 de software flink aanpassen. Ook worden de Samsung-apps niet meer standaard meegeleverd op de smartphone.

Chipset en processor

Ook intern wordt er het een en ander verbeterd, waaronder een nieuwe en snellere chip, meer werkgeheugen en een beter scherm. Samsung heeft de smartphone uitgerust met een Extnos 7 octa core processor. De chip heeft een kleiner 14 nanometer-ontwerp wat zorgt voor meer efficiëntie en gebruikt een 64 bit-architectuur om zwaardere taken mogelijk te maken.

Prijzen en beschikbaarheid

Samsung zal de smartphone vanaf 10 april in Nederland verkopen voor een vanaf prijs van 699 euro.

Prijzen Galaxy S6

  • Samsung Galaxy S6 32 GB: 699 euro
  • Samsung Galaxy S6 64 GB: 799 euro
  • Samsung Galaxy S6 128 GB: 899 euro

Prijzen Galaxy S6 Edge

  • Samsung Galaxy S Edge 32 GB: 849 euro
  • Samsung Galaxy S Edge 64 GB: 949 euro
  • Samsung Galaxy S Edge 128 GB: 1049 euro
Vorig artikelALCATEL ONETOUCH introduceert Pixi 3
Volgend artikelMicrosoft toont vouwbaar toetsenbord voor smartphone en tablets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in