Google bevestigt betaalsysteem Android Pay

Android topman Sundar Pichai heeft vandaag de komst van het nieuwe mobiele betaalsysteem Android Pay bevestigd. Android Pay moet de betaalstandaard worden voor de mobiele betalingen. Ook kunnen andere diensten de betaaldienst integreren in hun eigen apps. De dienst blijft bestaan naast de huidige Google Wallet. 

Google-Wallet

De betaaldienst maakt gebruik van de nfc-technologie in smartphones om betalingsgegevens door te geven. Voor de Android ontwikkelaars wordt het eenvoudig om klanten gemakkelijk hun creditcardgegevens te laten invoeren, hierna kan de gebruiker met één druk op de knop betalen. Ook wordt het mogelijk om via NFC in winkels te betalen. Android Pay en de betaaldienst van Apple gebruiken dezelfde technologie.

Momenteel beschikt Google al over de betaaldienst Google Wallet, de dienst is nooit echt aangeslagen. Google heeft onlangs een deal gesloten met de drie grootste Amerikaanse providers om de betaaldienst standaard aan te bieden op de Android telefoons.

Beschikbaarheid

Wanneer Google de betaaldienst zal uitrollen is nog onbekend. Volgens een aantal geruchten is dit mogelijk rond mei van dit jaar.

Vorig artikelAlcatel presenteert Wi-Fi Hotspot WiFi Link
Volgend artikelQualcomm komt met nieuwe Snapdragon 820 chipset

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in