Qualcomm komt met nieuwe Snapdragon 820 chipset

Qualcomm heeft vandaag een nieuwe Snapdragon chipset gepresenteerd, het gaat hierbij om de nieuwe Snapdragon 820. Veel details zijn er nog niet over bekend gemaakt, wel is het bekend dat de chipset gebruikt maakt van de Finfet technologie, hierdoor is de chip sneller en energiezuiniger. 

Snapdragon

Over de nieuwe Snapdragon 820 is nog maar weinig bekend. De processor zal gebouwd worden volgens het Finfet proces, Samsung maakt met de nieuwe Exynos 7420 chipset ook gebruik van deze technologie. Deze technologie zorgt er niet alleen voor dat de processor beter presteert, maar ook dat het stroom verbruik aanzienlijk wordt verminderd. De Snapdragon 820-chipset is de opvolger van de 810-variant, welke recent wordt toegepast op onder andere de nieuwe HTC One M9.

Beschikbaarheid

Er is nog maar weinig informatie bekend over de nieuwe chipset. Wel is het bekend dat er vanaf de tweede helft van 2015 wordt gestart met de productie van de chip. Wanneer we de chip in de smartphones en tablets gaan terugzien is nog onduidelijk, maar naar verwachting is dit rond het begin van 2016.

Vorig artikelGoogle bevestigt betaalsysteem Android Pay
Volgend artikelBlackPhone en BlackPhone 2 tablet aangekondigd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in