Windows 10 komt naar bijna alle Lumia smartphones

Microsoft gaat Windows 10 beschikbaar maken voor vrijwel alle Lumia smartphones welke momenteel op Windows Phone 8.1 draaien. Ook komen er speciale modellen op de markt welke speciaal zijn gericht op Windows 10, dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt op het Mobile World Congress. 

Windows10

Het is wel bekend dat niet alle functionaliteiten aanwezig zullen zijn voor alle toestellen, en mogelijk zullen pas de toekomstige toestellen Windows 10 volledig ondersteunen. Maar het OS zelf komt voor het grootste deel naar bijna alle Lumia smartphones welke momenteel beschikken over Windows Phone 8.1.

Tijdens de MWC heeft Microsoft in Barcalona de nieuwe browser getoond voor het Windows 10 platform. Ook heeft het bedrijf een tweetal nieuwe smartphones op de markt gebracht, waaronder de Lumia 640 en Lumia 640XL. De Lumia 640 is een 5-inch toestel met 1GB aan RAM geheugen en 8GB aan opslag, intern is er een Snapdragon processor aanwezig. De toestellen draaien op Windows 8.1, maar krijgen later dit jaar de update naar Windows 10.

De toestellen zullen in april verkrijgbaar zijn. De Lumia 640 kost 139 euro voor de 3G-versie en 159 euro voor 4G. De 640XL wordt verkocht voor 189 euro, hiervoor krijg je het 3G model. De duurdere variant met 4G wordt verkocht voor 219 euro.

Vorig artikelBlackPhone en BlackPhone 2 tablet aangekondigd
Volgend artikelZo krijg je Popcorn Time gratis op Android, iOS en Windows

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in