De Samsung Galaxy S6 VS Galaxy Note 4

Afgelopen zondag heeft Samsung na veel geruchten eindelijk de nieuwe Galaxy S6 op de markt gebracht, een high-end smartphone welke beschikt over de nieuwste technieken. Maar hoe verhoudt de nieuwe Galaxy S6 zich tegenover de grote concurrent en de Galaxy Note 4 van Samsung.?

Galaxy S6
Galaxy S6

De Galaxy S6 is in vergelijking met de Galaxy S5 een behoorlijke verbetering, zo is de Galaxy S6 het eerste vlaggenschip  van Samsung welke de beschikking heeft over een metalen behuizing, naast de standaard Galaxy S6 is er ook een Edge model beschikbaar met een gebogen schermrand. Samsung heeft de Galaxy S6 uitgerust met een 5,1-inch scherm en is slechts 6,8 millimeter dik.

Vergelijking tussen Galaxy S6 en Note 4

De Galaxy S6 en Note 4 zijn twee high-end smartphone met flinke specificaties, zo beschikken de smartphones over een aantal unieke en gedeelde eigenschappen, allereerst het formaat. De Galaxy S6 beschikt over een 5,1-inch scherm terwijl de Note 4 het moet doen met een scherm van 5,7-inch. Beide smartphone beschikken over een Quad HD resolutie van 2560×1440 pixels, aangezien het scherm van de Galaxy S6 kleiner is heeft deze smartphone een hogere PPI, oftewel meer pixels per inch. De Galaxy S6 beschikt over een ppi van 577 terwijl de Galaxy Note 4 beschikt over een ppi van 517.

Samsung heeft de Galaxy S6 een vernieuwd design meegegeven, dit design zorgt onder andere voor een dunner design. De Samsung Galaxy S6 beschikt over een design met een dikte van 6,8mm. De Samsung Galaxy Note 4 heeft een fors dikkere behuizing namelijk 8,5mm. Wel heeft het dunne design voor de Galaxy S6 een aantal nadelen, zo beschikt de Note 4 over een ingebouwde S Pen en een batterij wat je kan verwijderen. Bij de Galaxy S6 is dit helaas niet mogelijk en ontbreken deze functionaliteiten samen met een microSD kaart houder voor een eventuele opslag uitbreiding.

Galaxy=S6
Galaxy S6

Hardware

Qua  hardware heeft Samsung de meest recente onderdelen voor de Galaxy S6 gebruikt, de Galaxy S6 heeft de beschikking over een Exynos Octa Core 7 chip in combinatie met 3GB DDR4 werkgeheugen. De Note 4 draait op oudere hardware namelijk een Qualcomm Snapdragon 805 quad core processor in combinatie met 3GB aan RAM. Qua specs beschikt de Galaxy S6 duidelijk over betere hardware waaronder een nieuw type RAM en de meest recente Exynos processor.

De Galaxy S6 beschikt alleen over interne opslag, aangezien je de smartphone via een microSD kaart helaas niet kan uitbreiden. Samsung heeft drie modellen beschikbaar waaronder een 32, 64 en 128GB variant. Deze varianten zijn ook beschikbaar bij de Note 4 van Samsung, het grootste voordeel van de Note 4 is dat je een microSD kaart kan gebruiken waarmee je de interne opslagcapaciteit aanzienlijk kan vergroten, dit heeft ook als voordeel dat de opslag uitbreiding veel goedkoper is en daardoor een goedkoper model kan aanschaffen.

Camera

Samsung heeft zowel de Note 4 als Galaxy S6 uitgerust met een 16 megapixel camera aan de achterzijde, qua specificaties lijkt de camera van de Galaxy S6 veel op elkaar, het is in de praktijk ook een geupdate lens welke ook in de Note 4 aanwezig is. Het grote verschil heeft te maken met de lens aangezien de lens van de Galaxy S6 werkt op f/1.9.

Conclusie

Qua specs heeft de Galaxy S6 veel weg van de Note 4. Maar op papier is de Samsung Galaxy S6 veel beter, dit komt voornamelijk door het gebruik van de nieuwe technieken, waaronder bijvoorbeeld de nieuwe chipset en DDR4 RAM. Wel is de Galaxy S6 zeker in vergelijking met de Note 4 fors duurder. De 32 GB versie van de Galaxy S6 heeft een adviesprijs van € 699,-, terwijl er aan de 64 en 128 GB versies prijskaartjes hangen van respectievelijk € 799,- en € 899,-. De Note wordt momenteel verkocht voor gemiddeld € 615,-

 

 

Vorig artikelMicrosoft brengt Office 2016 voor Mac uit als preview
Volgend artikelPrijzen en beschikbaarheid Steam Machines bekend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in