Belfunctie WhatsApp binnenkort ook beschikbaar op iPhone

WhatsApp heeft bekendgemaakt dat de belfunctie van Whatsapp binnenkort ook beschikbaar komt voor het iOS platform. Op Android is het al mogelijk om een VoIP-gesprek te starten. Via de dienst kan je via internet gratis onderling bellen, dit verloopt over het voice-over-ip protocol. 

Door het voice protocol gaat het telefoongesprek over de internetverbinding in plaats van het gsm-netwerk. WhatsApp gaat binnenkort de concurrentie aan met diensten als Facetime en Skype waarmee het ook mogelijk is om te bellen over internet. Met Whatsapp is het mogelijk om met de beldienst te bellen via een WiFi verbinding. Via een WiFi verbinding is het bellen gratis, indien je een gesprek voert over het mobiele abonnement kan het zijn dat er een hoge rekening binnenkomt.

WhatsApp werkt nu nog met een uitnodigingssysteem op Android, hierdoor kan je de functie alleen gebruiken als er wordt gebeld door een Whatsapp Voip gebruiker. Whatsapp heeft nog niet vrijgegeven wanneer de belfunctionaliteit wordt vrijgegeven.

Vorig artikelLivestream app Meerkat ontvangt investering van 14 miljoen dollar
Volgend artikelMicrosoft maakt Office gratis voor kleine laptops en tablets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in