Review: Synology DS214play

De Review

Qua specificaties heeft de NAS de meeste vergelijkbaarheid met de DS214+ en DS214. Qua interne hardware heeft de DS214Play een processor welke voornamelijk is gericht op de multimediatoepassingen, zo beschikt de Play in tegenstelling tot de 214+ en 214 over een Intel Atom CE5335 processor welke draait op een snelheid van 1,6Ghz. Synology heeft de DS214 en DS214Play uitgerust met een MARVELL Armada XP MV78230 CPU, qua interne hardware is de DS214Play krachtiger en vooral meer geschikt voor HD codering.

DS214play-3

Synology heeft de DS214Play uitgerust met één gigabit netwerk aansluiting, het gaat hierbij om een gigabit aansluiting. Link aggregation is met de DS214Play helaas niet mogelijk, maar dit is dan ook niet de doelgroep van de NAS. De DS214+ beschikt wel over een dubbel uitgevoerde gigabit aansluiting aan de achterzijde van het apparaat.

Floating Point CPU

Synology heeft een floating point unit toegevoegd, hierdoor worden de prestaties van de NAS verbeterd, de Floating Point zorgt voornamelijk voor een versnelling van algemene taken zoals het uploaden van vele afbeeldingen en video’s en het maken van miniatuurweergave voor bij de afbeelding.

hardware matige encryptie toegevoegd op de DS1515+ NAS. De bestanden en mappen worden door de hardware matige encryptie on-the-fly versleuteld zonder prestatie verlies. Bij versleutelde data biedt de DS1515+ overdrachtssnelheden van ruim 448.71MB/sec lezen en 191.12MB/sec schrijven volgens de prestatie gegevens van Synology.

Aansluitingen

De Synology Ds214+ heeft qua aansluitingen een flinke verbetering doorgemaakt in vergelijking met de voorganger. Zo is de NAS voorzien van tweemaal een USB 3.0 aansluiting aan de achterzijde van het apparaat. Ook is er aan de achterzijde één esata aansluiting aanwezig. Aan e voorzijde is een USB 2.0 aansluiting aanwezig en een SD kaart lezer, de SD kaart lezer kan vooral gebruikt worden voor het snel backupen van data welke aanwezig is op de SDkaart.

DS214play-5

Software

Qua software blijft de NAS vernieuwen, zo heeft de DS214Play ondersteuning voor de meest recente software versie van Synology, het gaat hierbij om DSM versie 5.1. Synology blijft vernieuwen met DSM, inmiddels is versie 5.1 de meest recente versie, maar DSM 5.2 is op dit moment in bèta, en komt binnen enkele maanden beschikbaar. DSM 5.1 beschikt vooral over veel veiligheidsbeveiliging in tegenstelling tot DSM 5.0, zo is er onder andere de Veiligheidsadviseur en AppArmor waarmee de NAS constant worden gescand op de veiligheid.

Multimediatoepassingen

De DS214Play heeft als belangrijkste functionaliteit een goede ondersteuning voor multimediatoepassingen, zo is de NAS volledig volledig DLNA gecertificeerd. Hierdoor is het mogelijk om de DS214Play te gebruiken als mediaserver, in de praktijk werkt dit ook zeer goed, zo is er een prima ondersteuning met DLNA tv’s en spelconsoles waaronder bijvoorbeeld PlayStation. Via de Synology DS Audio app is het mogelijk om content te streamen naar een DLNA speler binnen het netwerk. Qua mogelijkheden is de DS Audio app beperkt, maar de functies welke aanwezig zijn werken zeer goed.

Het volledige aanbod van de multimediatoepassingen is te zien in onderstaande screenshot vanuit het Package Center.

DS214-media

 

Plex mediaserver

In de officiële app store van DSM is Plex Media Server aanwezig, op moment van schrijven gaat het om versie 0.9.9.10.459-008ea34. Indien de Plex app is geïnstalleerd kan je deze benaderen via de webinterface, standaard is de poort naam van Plex; 32400.

Plex-1

Plex-2

Plex-3

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS214Play NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8,5
Mogelijkheden
9
Software
9
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelUitgelekte Windows 10-build bevat Mail- en kalender-apps
Volgend artikelSpartan browser alleen te gebruiken voor Windows 10
review-synology-ds214playSynology heeft met de DS214Play een prima NAS op de markt gebracht welke voornamelijk is gericht op de consument welke interesse heeft in de multimedia functionaliteiten en een snelle HD codering wil voor digitale film bestanden.

1 REACTIE

  1. Mooi apparaat, heb er ervaring mee 😉

    quote: maar beperkt zich wel tot zakelijke gebruikers….
    Lijkt juist tot de particuliere gebruiker te beperken

    quote: Wel is het jammer dat de DS214+ niet de…
    Volgens mij gaat over de DS214play!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in