Het is weer 1 april: Google PacMan, Chromeselfie en MS DOS voor smartphone

Het is weer 1 april, de grote dag dat vele tech giganten flink uitpakken met de 1 april grappen, zo ook onder andere Google en Microsoft. Vooral Google pakt altijd flink uit met 1 april. Google komt onder andere met de Chromeselfie en de PacMan variant in Google Maps. 

Google-maps-pac-man

In Google Maps voor Android en iOS is woensdag ter gelegenheid van 1 april rechtsonder in een Pacman-icoontje verschenen. Met deze knop kan je de Pacman modus activeren in Google Maps, hierdoor kan je pacman spelen in de kaart. Pacman in Google Maps werkt voor iOS en Android alleen in bepaalde gebieden, op de computer is Pacman welke in je eigen woonplaats te gebruiken.

MS Dos voor mobiel:

Microsoft ging vandaag terug naar 1981 toen het bedrijf MS-DOS op de markt heeft gebracht. Microsoft zou de MS-DOS versie uitbrengen voor de Windows Phone smartphones. Het systeem is zogenaamd geoptimaliseerd voor de telefoons en werkt net zoals het vroeger deed. Er dient een commando ingetypt te worden om een applicatie te openen. Inmiddels kan je MS-DOS mobile downloaden vanuit de store.

Google Chromeselfie:

Het is vandaag 1 april en voor Google staat deze dag in het teken van nieuwe producten en functionaliteiten, zo is vandaag al de Pack-man variant in Google Maps uitgebracht en de nieuwe Chrome Selfie. Met de Chrome Selfie is het mogelijk om vanuit Chrome een selfie te maken vanaf je tablet op smartphone.

Google

Indien je vanaf de smartphone klikt op de ChromeSelfie button komt er een split screen met de Chrome browser en de front camera. Vanaf deze pagina is het mogelijk om de foto te delen met de hashtag; ChromeSelfie. Google zet daarom voor de 1 april grap voornamelijk in op de selfie hype.

De button is alleen zichtbaar voor de tablet en smartphone gebruikers welke de beschikking hebben over de Chrome browser.

Vorig artikelGoogle komt met chromeselfie
Volgend artikelAndroid apps komen naar Windows, Mac en Linux

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in