Nexus 7 stopt ermee na Android 5.0 of 5.1 update

Google heeft recent de Android 5.02 en Android 5.1 update uitgebracht, indien je beschikt over de Nexus 7 kan je beter wachten om deze update te installeren. Een groot aantal gebruikers klagen dat na de update de tablet niet meer werkt, Google en Asus hebben nog geen reactie gegeven op de problemen. 

Nexus-7

Op het productforum van Google stromen de klachten op dit moment binnen, niet alleen op het productforum verschijnen er veel  klachten. Ook op Reddit en Twitter komen er vele klachten voorbij. Google is vorige maand begonnen met de uitrol van de Android 5.1 Lollipop update voor de tablets en smartphones.

Tijdens de installatie van de tablet komt er een fout naar voren, het scherm toont het Google logo boot screen, na dit logo gebeurd er vervolgens niks meer. Ook een restart in recovery mode geeft geen oplossing. De exacte oorzaak naar de storing is vooralsnog onduidelijk. Bij een aantal gebruikers welke naar de winkel zijn gegaan kregen zij te horen dat het moederbord vervangen moest worden. Dit probleem doet zich zowel bij de Nexus 7 uit 2012 als 2013. Geruchten gaan momenteel ook rond over de nexus 5 in combinatie met Android 5.1.

Het is aangeraden om even te wachten met de installatie van de update, tot er meer informatie bekend is over de problemen.

Vorig artikelCyanogenMod 12S binnen enkele dagen beschikbaar voor OnePlus One
Volgend artikelSamsung kan vraag naar Samsung Galaxy S6 Edge niet bijhouden

2 REACTIES

  1. Na al de updates werkt mijn Nexus 7 nog steeds niet goed, loopt voortdurend vast. En nu kan ik er niks meer mee want de scherm beveiliging werkt niet meer.
    Ik kan de tablet aan zetten, en daarna kan ik er niks meer mee.
    Wat kan ik hier aan doen?

  2. Ik gebruik al een tijdje 5.1 op mijn Nexus 7 2012, en heb behalve wat traagheid (geheugenlek ?) geen last van opstartproblemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in