Tesla bijna verkocht aan Google voor 11 miljard dollar

Tesla de populaire Amerikaanse fabrikant in elektrische auto’s werd in 2013 bijna verkocht aan Google. Directeuren Elon Musk en Larry Page van de twee bedrijven hadden al een informele overeenkomst voor een overname. Dat blijkt uit een voorpublicatie uit het boek over Elon Musk. 

Tesla

Begin 2013 verkeerde Tesla namelijk in zwaar weer, de eerste auto’s welke door het bedrijf waren verkocht kampen nog met veel bugs, hierdoor begonnen veel klanten te klagen over de auto’s. Ook de verkopen liepen fors terug. Tesla raakte in slechte papieren, en het leek er zelfs even op dat het bedrijf van Musk failliet zou gaan. Een overname door Google moest de redding worden voor Tesla.

In de eerste week van maart 2013 benaderde Elon Musk de topman van Google, verklaren twee getuigen. Hij stelde voor dat Google Tesla rechtstreeks zou overkopen voor een bedrag van om en bij de zes miljard dollar. Dat was niet het enige, Google moest ook nog een aanvullend bedrag van vijf miljard dollar betalen voor eventuele uitbreidingen van het bedrijf. Vandaag de dag heeft Tesla een marktwaarde van 26 miljard dollar.

Vorig artikelSony presenteert nieuwe Xperia Z4 smartphone
Volgend artikelSamsung brengt S Health app naar andere smartphones

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in