Android Wear krijgt WiFi ondersteuning en appoverzicht

Googles besturingssysteem welke specifiek is ontwikkeld voor de smartwatches krijgt binnenkort een grote update. In de komende weken wordt er onder meer wifi ondersteuning via een grote update toegevoegd. Een bluetoothverbinding tussen smartphone en smartwatch is na de update niet langer vereist, aangezien er WiFi ondersteuning wordt toegevoegd. 

Android-wear

Wanneer de smartwatch en de smartphone zijn verbonden met een wifi netwerk kan de smartphone de notificaties doorsturen narar de smartwatch, de apparaten hoeven niet per se op hetzelfde draadloze netwerk te zitten aangezien het ook met verschillende netwerken werkt. De nieuwe firmware voor de smartwatches wordt de komende maand uitgerold, de nieuwe functionaliteit komt niet naar alle modellen beschikbaar omdat er een aantal smartwatches niet beschikken over WiFi.

In de nieuwe versie van Android Wear is ook de app interface aangepast, zo is het binnenkort mogelijk om continue apps op het display van een Android Wear device te tonen.  Dat is vooralsnog enkel mogelijk bij de horlogefunctie.

Vorig artikelGoogle laat je nu zoekgeschiedenis downloaden
Volgend artikelOnePlus 2 zal standaard niet beschikken over CyanogenMod

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in