Eenvoudig een websites maken, met Wix is het mogelijk


Tegenwoordig is het steeds makkelijker om websites te ontwikkelen, dit is dan ook zeker te zien aan de forse stijging in het aantal websites, tegenwoordig worden weel websites ontwikkeld met CMS systemen. Wix is een van de populairste website builders waarmee je zonder programmeer kennis een volwaardige website in elkaar kan zetten. Het proces is door de jaren steeds eenvoudiger geworden. Met Wix is het mogelijk om zonder HTML kennis een website in elkaar te zetten. Website Maken met Wix?, zo werkt het;

Nu zou jij denken gratis? ja het is echt gratis maar er is wel een addertje onder het gras, aangezien er bij de gratis variant advertenties worden getoond. Voor een groot deel van de website beheerders is dit geen enkel probleem. Uiteraard heeft Wix ook voldoende betaalmodellen waarmee je een website volledig kan ontwikkelen inclusief hosting.

Waarom Wix?

Wix is voornamelijk interessant als je zonder kennis een strakke website in elkaar wil zetten, welke voldoet aan de laatste technieken en optimalisaties voor een snelle, moderne website geschikt voor alle platformen zoals mobiel, tablet en smartphone. Met Wix heb je keuze uit verschillende templates, waaronder bijvoorbeeld uit de volgende categorieën:

  • Zakelijk
  • Fotografie
  • Muziek
  • Creative Kunst
  • Webshops
  • Restaurant

Kortom voldoende mogelijkheden, de templates zijn professioneel ontwikkeld, en zijn voor het grootste deel geschreven in HTML 5.

Hoe werkt het?

Wix werkt eenvoudig. Surf naar www.wix.com waar u allereerst een account aanmaakt: klik op inloggen en vervolgens op ik ben een nieuwe gebruiker. Via een eenvoudige wizard is het mogelijk om een account aan te maken, daarna kan het echte werkt beginnen.

Bij het aanmaken van het account verschijnt er een welkom scherm, vanuit dit scherm kan je de eerste selectie opgeven, de sjablonen zijn ingedeeld in verschillende categorieën, uiteraard kan je deze later altijd weer aanpassen. Na het selecteren van de juiste categorie verschijnt er een gehele lijst met templates.

Welkom-Bij-Wix

 

Website bewerken

Het bewerken van een website gaat via een HTML editor, kortom de website volledig aanpassen via simpele acties. Aan de bovenzijde van de editor kan je de pagina’s selecteren welke je wil bewerken. De keus is behoorlijk groot, zo is er standaard een flinke hoeveelheid achtergronden, stijlen en widgets.

Wix-2

 

Wix App Market

Via de Wix App Market is het mogelijk om uit een grote assortiment apps te kiezen, deze apps zijn allemaal geschikt voor het Wix platform en kan je makkelijk implementeren via enkele muisklikken. Enkele voorbeelden van apps welke je kan implementeren zijn; reacties, Facebook like, form builder, web-star en Events Calendar.

Wix-App-market

Wat kost het betaalde pakket met hosting?

Bouwen en hosten van een website met Wix is gratis, maar kent in deze vorm beperkingen, er zijn namelijk bij de gratis variant advertenties in beeld, is dit geen probleem dan kan je goed af met een gratis abonnement. Wie een eigen domeinnaam wil en de extra aanvullende opties komt uit bij een betaald abonnement. De opties zijn:

  • Connect Domain: Gebruik van eigen domeinnaam, maar wel met advertenties. Met het Connect Domain pakket beschik je over 500MB aan opslagruimte en 1GB bandbreedte.
  • Combo Reclamevrij: Gebruik van eigen domeinnaam, zonder advertenties. Met het Combo pakket beschik je over 3GB aan opslagruimte en 2GB bandbreedte
  • Unlimited: Zoals de naam al aangeeft geeft dit abonnement recht op een onbeperkte bandbreedte, voor de opslag beschik je over 10GB aan opslag
  • eCommerce: Dit pakket is voornamelijk geschikt voor een eCommerce platform, met dit pakket heb je de mogelijkheid om een webwinkel te publiceren.

Meer informatie over de abonnementen vind je op de website van Wix

 

 

Vorig artikel‘LG G4 goedkoper dan Samsung Galaxy S6’
Volgend artikelXbox One tijdelijk goedkoper in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in