Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge hebben last van RAM problemen

Tijdens het Mobile World Congress heeft Samsung de nieuwe high-end Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge uitgebracht, beide smartphones zijn voorzien van high-end hardware en beschikken over vele verbeteringen ten opzichten van de vorige generatie. Zo is er een Exynos 7 Octa SoC aanwezig. Nu blijkt dat er wel een aantal problemen zijn met de interne RAM opslag. 

Galaxy-S6

Bij een aantal gebruikers lijkt het erop dat er een aantal problemen zijn met de interne RAM capaciteit. Op het XDA-developer forum zijn namelijk een aantal gebruikers van de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge welke klachten hebben over het geheugen gebruik van de smartphones. Zo melden verschillende gebruikers dat er slechts 200 tot 400MB aan RAM capaciteit beschikbaar is.

Samsung Mobile UK heeft de klachten inmiddels bevestigd en heeft laten weten dat de problemen via updates worden opgelost. De updates moeten zorgen voor verbeterde prestaties en een verbetering in de stabiliteit van de toestellen.

Specificaties Galaxy S6

Ook intern wordt er het een en ander verbeterd, waaronder een nieuwe en snellere chip, meer werkgeheugen en een beter scherm. Samsung heeft de smartphone uitgerust met een Extnos 7 octa core processor. De chip heeft een kleiner 14 nanometer-ontwerp wat zorgt voor meer efficiëntie en gebruikt een 64 bit-architectuur om zwaardere taken mogelijk te maken.

Prijzen en beschikbaarheid

Samsung zal de smartphone vanaf 10 april in Nederland verkopen voor een vanaf prijs van 699 euro.

Prijzen Galaxy S6

  • Samsung Galaxy S6 32 GB: 699 euro
  • Samsung Galaxy S6 64 GB: 799 euro
  • Samsung Galaxy S6 128 GB: 899 euro

Prijzen Galaxy S6 Edge

  • Samsung Galaxy S Edge 32 GB: 849 euro
  • Samsung Galaxy S Edge 64 GB: 949 euro
  • Samsung Galaxy S Edge 128 GB: 1049 euro
Vorig artikelWindows 10 voor smartphones komt mogelijk rond september
Volgend artikelSamsung Galaxy S6 komt in nieuwe kleuren naar Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in