Review: Qnap TVS-463

De Review

Qnap heeft de NAS uitgerust met een flink feature pakket, zo zijn er vele aansluitingen te vinden en beschikt de NAS over vele functies welke voor zowel de consument als voor de zakelijke markt geschikt zijn. Vooral het virtueel platform geeft de NAS vele mogelijkheden voor het bijvoorbeeld het draaien van een extra Linux omgeving welke dient als een printserver, of een kleine Windows omgeving. Virtual Station kan eenvoudig geïnstalleerd worden via de QTS App Center. Via de QvPC techniek is het mogelijk om het beeld van de VM console te tonen op een HDMI monitor. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een HDMI monitor, toetsenbord en muis aansluiten op de NAS.

VM-Qnap

Interne hardware

Intern is er een passief gekoelde CPU koeler te vinden, welke de AMD processor goed koel weet te houden, aangezien de temperatuur onder IDLE tussen de 45 en 50 graden blijft. Het moederbord welke Qnap heeft gebruikt voor de TVS-463 is hetzelfde exemplaar als in het high-end TVS-x63 model. De CPU is een AMD GX-424CC SoC welke draait op vier cores op een snelheid van 2,4Ghz. AMD heeft de CPU uitgerust met een TDP van 25w en een 2MB L2 Cache. De GX-424CC processor heeft ondersteuning voor DDR3 RAM tot een snelheid van 1866Mhz. De Radeon R5E GPU is geklopt op een snelheid van 497Mhz, 1GB van het systeem RAM wordt gebruikt voor video RAM.

Het moederbord van de NAS heeft ondersteuning voor twee SO-DIMM sloten, standaard is er bij het goedkoopste model 4GB te vinden, deze kan je eventueel nog uitbreiden tot 16GB.  De interne flash opslag is afkomstig van Apacer, de twee Ethernet poorten worden aangestuurd door een Intel WGI210AT chip, het geheel wordt voorzien van stroom door een PSU van Delta Electronics met een totaal uitgaan vermogen van 240W, de voeding heeft tevens een 80 PLUS certificering.

Real Time

Voor de Realtime en HD video transcodering oplossingen is de NAS zeer goed geschikt, dit werkt in de praktijk zeer snel in vergelijking met de instap modellen.  De Intel processor is ontwikkeld voor de snelle codering techniek waardoor het mogelijk is om Ultra HD 4K video te coderen. De codering wordt door hardware toepassingen versneld. Dankzij de offline transcodering is het ook met een beperkte internet verbinding mogelijk om snel en vloeiend af te spelen via File Station, Video Station of XBMC.

De NAS heeft een HDMI output waarmee het mogelijk is om de NAS te koppelen aan een HD devices bijvoorbeeld een HDTV. XBMC is geïntegreerd met HD Station. Via de  Qremote app is het eenvoudig om de apparaten te bedienen. Ook is de externe RM-IR002 afstandsbediening beschikbaar van Qnap.

IT management Station

Doormiddel van het IT Management Station systeem is het op een eenvoudige manier mogelijk om meerdere besturingssystemen en eigendommen te beheren. Door de installatie van de IT Management Station op de TVS-463  is het mogelijk om de IT bronnen centraal te beheren, met centrale installaties en updates.

ITManagerStation01

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TVS-463:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
8
Software
8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelHellraid opnieuw vertraagd
Volgend artikelGoogle gaat update garantie meegeven bij Nexus apparaten
review-qnap-tvs-463De QNAP TVS-463 is een NAS welke voornamelijk gericht is op de zakelijk doelgroep, zo beschikt de NAS over vele functionaliteiten waaronder een krachtige AMD CPU en GPU. Verder beschikt de NAS over vele uitbreidingsmogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in