Review: Qnap TVS-463

Installatie

Het installeren is eenvoudig, Qnap heeft een web based installatie gemaakt waarmee je via het IP van de NAS een volledige installatie kan uitvoeren zonder het gebruik van installatie media zoals USB Sticks. Via de webinterface is het installeren en configureren van de Qnap TVS-463 eenvoudig. Via een stapsgewijze wizard heb je de mogelijkheid om een NAS te configureren naar eigen gebruik met verschillende apps en instel mogelijkheden, zo kan je tijdens de installatie kiezen voor twee installatie mogelijkheden waaronder; Thuis gebruik en zakelijk gebruik.

Qnap-1

 

De installatie is verdeel in verschillende menu’s waaronder Naam/ Wachtwoord, Netwerk, Services, Schijf en Samenvatting. Het eerste installatie scherm is gericht op de inlog gegevens, standaard wordt er een admin account aangemaakt met de gebruikersnaam admin, uiteraard heb je in de interface de mogelijkheid om meerdere accounts aan te maken met verschillende rechten.

Qnap-2

Onder het Menu; Services heb je de mogelijkheid om het platform te selecteren, aangezien wij testen op basis van een Windows platform hebben wij gekozen voor het Windows, SMB, CIFS en File Station platform. Deze omgeving is gericht op een Windows omgeving en het bestand format van Windows.

Qnap-5

Het menu; Schijf is gericht op de configuratie van de interne schijven, dit kan je eventueel na de setup ook  aanpassen/ aanmaken. Tijdens de setup kiezen wij voor een Raid 1 configuratie. Hierdoor worden twee schijen in een mirror gezet. Uiteraard kan je later altijd nog de RAID functionaliteit veranderen of eventueel aanpassen met meerdere schijven of een ander RAID niveau.

Qnap-6

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TVS-463:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
8
Software
8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelHellraid opnieuw vertraagd
Volgend artikelGoogle gaat update garantie meegeven bij Nexus apparaten
review-qnap-tvs-463De QNAP TVS-463 is een NAS welke voornamelijk gericht is op de zakelijk doelgroep, zo beschikt de NAS over vele functionaliteiten waaronder een krachtige AMD CPU en GPU. Verder beschikt de NAS over vele uitbreidingsmogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in