Review: Qnap TVS-463

Software

Zoals eerder in de review al vermeld beschikt de NAS over vele software functionaliteiten, helaas kunnen we niet elke functionaliteit uitgebreid gaan testen, maar wel de belangrijkste en meest interessante functies welke aanwezig zijn in de software, waaronder het virtualisatie platform.

Qnap-NAS-3

 

Qnap-NAS-4

Virtualisatiebeheer

De QNAP-TVS-463 NAS heeft ondersteuning voor het virtualisatieplatform van Qnap, deze review is qua software ook voornamelijk gericht op de virtualisatietechniek en de performance vanuit de virtualisatie in combinatie met de QNAP-TVS-463en een Windows OS. De webinterface van de NAS kan gebruikt worden voor het beheer van de virtuele machines. Naast computers kunt u ook tablets gebruiken om meerdere virtuele machines van verschillende besturingssystemen zoals Windows, Linux, en UNIX uit te voeren op Virtualization Station.

Het Virtualization Station is eenvoudig te installeren vanuit de Qnap App Center. De software beschikt over enkele sjablonen waarmee je snel een eenvoudig virtuele machines kan aanmaken. Geavanceerde gebruikers kunnen aangepaste sjablonen maken, om zo de volledige configuratie in te stellen voor de VM. Ook heb je de mogelijkheid om handmatig een VM aan te maken. Het virtualisatiebeheer is gericht op de zakelijke markt, hierdoor zijn ook de zakelijke toepassingen aanwezig welke ook gebruikt worden bij virtualisatieplatformen van Microsoft en VMware. Zo heb je de mogelijkheid om VM’s te importeren/ exporteren/ dupliceren en te voorzien van een snapshot.

Virtualisatiebeheer configureren

Virtualisatiebeheer configureren is eenvoudig, via QNAP app center heb je de mogelijkheid om de apps te installeren, naast virtualization station zijn er nog meer apps beschikbaar. Virtualisation Station is de app welke vereist is om het virtualisatie platform te gebruiken op de Qnap TVS-463

VM creëren 

Via de webinterface is het eenvoudig om een VM aan te maken. Tijdens het aanmaken van een nieuwe virtuele machine heb je twee opties voor het aanmaken van een nieuwe VM. Zo kan je een VM aanmaken via de voor-geconfigureerde sjablonen of handmatige instellingen.

Qnap-VM-2

 

Tijdens onze test hebben wij zowel een sjabloon als handmatige setup gebruikt. Onderstaand een voorbeeld tijdens het aanmaken van een handmatige virtuele machine. Tijdens de setup kan je veel configureren, het virtuele platform is vergelijkbaar met VMware en Hyper V. Tijdens de test hebben wij de Windows 10 preview gebruikt als virtualisatie OS.

Nadat de server is aangemaakt komt deze uiteraard in de lijst van virtuele machines, vanuit het menu heb je verschillende mogelijkheden, waaronder VM starten, VM, Verwijderen en Klonen. Via de management portal heb je ook de mogelijkheid om meerdere vm’s te exporteren/ importeren.

Qnap-VM-4
VM uitgeschakeld
Qnap-VM-5
VM ingeschakeld

De console werkt zowel via HTML5 als Java, de verbinding werkt standaard op een hoge verbinding van 20Mbit/s. Via de management portal heb je de mogelijkheid om de VM te beheren.

Qnap-VM-6

VM instellingen

Net zoals VMware en Hyper V zijn er verschillende opties waarmee je de VM kan beheren, zo heb je via het instellingen menu van de VM de mogelijkheid om de standaard instellingen aan te passen. Wel kan je de instellingen alleen aanpassen als de VM uit staat. Via de instellingen heb je de mogelijkheid om de volgende taken te beheren:

  • Cores aanpassen
  • Geheugen aanpassen
  • Boot apparaat selecteren
  • Netwerk adapters configureren
  • Harde schijf aanpassen
  • CD/DVD-ROM selecteren

VM marktplaats

De VM marktplaats werkt samen met Bitnami, via deze webstore heb je de mogelijkheid om vele server software apps te downloaden. De store is zeer uitgebreid met vooral opensource applicaties waaronder WordPress, Joomla, Moodle, Mahara, OwnCloud. Maar ook infrastructure tools zoals de WAMP Stack, Tomcat, Ruby en nog veel meer. Voor een volledig overzicht van de Bitnami apps kan je de website van Bitnami bekijken.

QTS

QTS is het software systeem welke aanwezig is op de NAS, de meest recente versie van het Turbo NAS besturingssysteem is versie 4.1, deze versie heeft het multiplatform verbeterd, hierdoor is het systeem voor zowel desktop, tablet als smartphone geschikt.

Qnap-NAS-2

QTS beschikt over een systeemstatus mogelijkheid, waardoor er via notificaties problemen worden gemeld, in onderstaand geval zijn er problemen met de systeemstatus waardoor één van de twee schijven problemen heeft met de sectors. Via het widget paneel heb je tevens de mogelijkheid om meer informatie in te zien over de actuele systeembronnen en status van de NAS.

Qnap-NAS-1

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TVS-463:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
8
Software
8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelHellraid opnieuw vertraagd
Volgend artikelGoogle gaat update garantie meegeven bij Nexus apparaten
review-qnap-tvs-463De QNAP TVS-463 is een NAS welke voornamelijk gericht is op de zakelijk doelgroep, zo beschikt de NAS over vele functionaliteiten waaronder een krachtige AMD CPU en GPU. Verder beschikt de NAS over vele uitbreidingsmogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in