Hyundai Sonata is de eerste Android Auto

Bijna een jaar geleden heeft Google het nieuwe OS speciaal voor auto’s uitgebracht gebaseerd op Android, het gaat hierbij om Android Auto. Het OS voor entertainmentsystemen was al verkrijgbaar op radio’s van onder meer Pioneer en Alpine. Maar vanaf deze week wordt ook de eerste auto verkocht met Android auto. 

Android-Auto-Hyundai-Sonata1

De primeur is voor de Koreaanse fabrikant Hyundai die zijn nieuwe Sonata kan voorzien van het OS. Android Auto is gratis beschikbaar indien het optionele navigatiepakket wordt aangevinkt tijdens de bestelling van de auto. Android auto zorgt ervoor dat er een extra interface komt bovenop het systeem van Hyundai. Ook zijn er verschillende apps geschikt, waaronder bijvoorbeeld Spotify en Pockets Casts. Ook is het uiteraard mogelijk om de muziek van je telefoon af te spelen.

De Sonata is het eerste model, het bedrijf heeft wel laten weten dat er later ook andere modellen worden voorzien van Android auto. Hyundai is zeker niet de enige fabrikant welke aan de slag gaat met Android auto, zo zijn er nog een dertigtal andere fabrikanten beschikbaar. De merken; Volvo, Honda, Alfa Romeo, Mazda, Audi, Volkswagen, Opel, Fiat en Kia gaan ook Android Auto systemen vrijgegeven.

Vorig artikelMedion MD8321 PC te koop voor 399,99 euro bij de Aldi
Volgend artikelMicrosoft scan-app Office Lens te downloaden voor Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in