Facebook komt met Lite app voor Android

Facebook is sinds deze week begonnen met de uitrol van de nieuwe Facebook lite App. De app is speciaal ontworpen om zo min mogelijk mobiele data te gebruiken, en zo snel mogelijk te werken. De app is voor Android slechts 1MB groot, hierdoor is de app behoorlijk uitgekleed. 

Facebook lite

Tegenwoordig is er in Europa voor een groot deel een stabiel netwerk van 3G en 4G, maar ruim 4 miljard mensen moeten het nog doen met een snelheid welke fors lager ligt. 2G is voor veel mensen de maximaal te behalen internetsnelheid. Omdat Facebook een steeds grotere doelgroep bereikt is de nieuwe Lite app uitgebracht, deze app is gericht op de landen waarbij de internet snelheid beperkt is.

De app is er specifiek voor langzame verbindingen en oude telefoons en richt zich op de inwoners van werelddelen als Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Een van de belangrijkste functionaliteiten is dat de afbeeldingen worden ingeladen op een lagere resolutie. Foto’s en previews in je news feed worden wel geladen, maar blijven korrelig, als je op de foto klikt wordt deze scherp.

Beschikbaarheid

Facebook Lite staat in de Play Store, maar in Nederland is deze app vooralsnog niet te downloaden.

Vorig artikelING app laat je binnenkort inloggen met stem
Volgend artikelFoto’s en specificaties nieuwe Moto X uitgelekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in