Handige tips voor Popcorn Time op iOS, Android en Windows

Popcorn Time is beschikbaar voor vele platformen, denk hierbij aan iOS, Android en het Windows platform. De dienst is in Nederland in een korte tijd populair geworden. Dit komt voornamelijk doordat de dienst gratis in gebruik is. Het nadeel is wel dat de dienst in Nederland illegaal is. 

Popcorn-Time

Popcorn Time werkt via torrents, op de achtergrond wordt de torrent gedownload waardoor je tijdens het downloaden de film alvast kan bekijken. Popcorn Time laat je populaire films kijken, door ze direct te streamen via torrent-bestanden. De films worden nergens gehost, maar worden wel beschikbaar gesteld door andere gebruikers.

Hoe werkt Popcorn Time?

Een vraag welke wij vaak horen, Popcorn Time is te installeren op verschillende apparaten, waaronder computers, tablets en smartphones. Op dit moment zijn er verschillende apps beschikbaar voor onder andere het iOS en Android platform. Via popcorn Time zijn er verschillende instellingen mogelijk, zo heb je de mogelijkheid om de kwaliteit te selecteren en kan je ook een gewenste ondertiteling selecteren.

Mobiele apps:

Om optimaal Popcorn Time te gebruiken zijn de mobiele apps aangeraden welke beschikbaar zijn voor verschillende platformen zoals Android en iOS. Popcorntime.io is momenteel een van de populaire versies gebaseerd op het popcorn time platform. Popcorntime.io heeft voor Android 4.0.3 en hoger een Android app uitgebracht welke je kan downloaden via de website. Via de website is het mogelijk om de .apk te downloaden, deze kan je via de file browser installeren op je Android smartphone.

Meer informatie over de mobiele apps kan je lezen op deze pagina.

Problemen met films?

Popcorn-Time-storing

Het kan zijn dat een bepaalde film niet wil starten met downloaden. Dat komt in de meeste gevallen door de cache bestanden. De cache bestanden worden opgeslagen in Windows in de volgende map. C:\Users\[user]\AppData\Local\Temp\Popcorn-Time. Het is aangeraden om de cache bij problemen regelmatig te legen.

De beste kwaliteit:

Popcorn Time kan je gebruiken in verschillende HD versies. Zo kan je de films streamen op een HD versie of slechts de 720p, bij een matige internetverbinding is het aangeraden om te streamen op basis van 720p. Onderaan het informatiescherm van de film vind je een schuif button met twee opties; waaronder 720p en 1080p.

Ondertiteling instellen op Popcorn Time

Popcorn Time heeft een ingebouwde functionaliteit waarmee je de ondertiteling kan instellen. Vaak zit hier uiteraard ook Nederlands tussen. Na het klikken op een filmposter staat er rechtsonder in een knop om een ondertiteling te kiezen. Het is ook mogelijk om je eigen ondertitelingsbestanden af te spelen. Via de aangepaste setting kan je .srt bestanden toevoegen voor de vertaling.

Vorig artikel‘Apple gestart met productie iPhone 6S met Force Touch’
Volgend artikelDeze sneltoetsen voor je iPhone ken je nog niet

2 REACTIES

  1. Bij een matige internet snelheid staat er 1080p, ik neem aan dat dit 720p moet zijn, aangezien 1080p de maximale qualiteit is?

    Goed artikel, erg informatief!

    Fijne dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in