Review: Honor 4X smartphone

Scherm kwaliteit en prestaties

Het paneel heeft een diagonaal van 5,5 inch en een resolutie van 1280×720 pixels. Op zich is hier prima mee te werken, maar de resolutie blijft beperkt aangezien er wel een groot 5,5-inch scherm aanwezig is. Het 5,5-inch scherm zorgt voor een ppi van 267.

Honor-4X-8

Het paneel is van IPS kwaliteit en zorgt voor een resolutie van 1280×720 pixels, in vergelijking met andere tablets is dit niet bijzonder, maar in de praktijk is het scherm goed bruikbaar. Met een scherm van de Galaxy S6 of iPhone 6 Plus kan je het niet vergelijken maar over het algemeen is het gewoon een prima scherm welke goed gebruikt kan worden.

Qua kleur bereik loopt de Honor tegen de beperkingen van een LCd scherm aan aangezien AMOLED een beter kleur bereik heeft. Over het algemeen is het scherm prima in orde voor de prijs van het toestel, ook in de volle zon is er nog voldoende zichtbaar op de Honor 4X.

Honor 4X

Accuduur

Met een accucapaciteit van 3000mAh, is de capaciteit op papier prima in orde. Over de kracht en accuduur hebben we daarom ook niks op te merken. Bij normaal gebruik hield de 3000mAh accu het bij ons zo’n anderhalve dag uit. Bij licht gebruik en voornamelijk WiFi gebruik hield de smartphone het met gemak twee dagen uit, op dezelfde accuduur. De accuduur is zeker één van de positieve dingen van de Honor 4X en vergelijkbaar met high-end smartphones waaronder de Galaxy S6 en Huawei P8.

Prestaties

De processor is de HiSilicon Kirin 620 en wordt gemaakt door Huawei, zo doet de processor het goed en zijn er nauwelijks haperingen op problemen met de snelheid tijdens het gebruik van apps. Dit komt mede door de achtkernige processor in combinatie met 2GB aan RAM. De interne componenten weten het scherm goed aan te sturen en zorgen voor een duidelijke en snelle weergave om het scherm.

Alles wat de 4X aan verbindingen binnenboord heeft, werkt uitstekend. Internetten via 4G gaat razendsnel en zonder haperingen en ook de bel kwaliteit is zeer goed te noemen, qua bereik is was er altijd voldoende aanwezig. Wel is het jammer dat de smartphone qua WiFi de 5Ghz frequentie niet ondersteund.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Honor 4X smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit en prestaties
Pagina 5: Software en camera
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Design
8
Betrouwbaarheid
9
Mogelijkheden
8
Software
7
Prijs/ Kwaliteit
9
Vorig artikelSony Xperia C4 nu te koop in Nederland
Volgend artikelNS app toont nu volledige openbaar vervoer
review-honor-4x-smartphoneHonor heeft met de Honor 4X een prima smartphone op de markt gebracht welke verkocht wordt voor een interessant prijs kaartje, voor 200 euro krijg je veel voor je geld. Verder beschikt de smartphone over prima specificaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in