Windows 10 gebruikt de internetverbinding van een ander voor updates

Windows 10 heeft een functionaliteit welke Update Delivery Optimization wordt genoemd, hiermee wordt de internetverbinding ingezet om updates bij andere Windows 10 gebruikers af te leveren, de functie staat standaard aan, maar is ook uit te zetten. 

Windows-10

Het systeem kan je vergelijken met een peer-to-peer systeem, zo heeft The Next Web ontdekt. De updates worden zo verspreid binnen enkele pc’s, het komt dus voor dat een update wordt binnengehaald van een andere pc. Het moet ervoor zorgen dat updates sneller bij Windows 10-gebruikers belanden, aldus Microsoft.

Windows 10 heeft de functie in de Home versie standaard aangezet, hierdoor is het mogelijk dat er ongemerkt bandbreedte wordt gebruikt. Bij de professionele versies van Windows 10 staat de instelling standaard op ‘alleen lokaal netwerk’.

Volgens Microsoft wordt er geen bandbreedte gebruikt bij verbindingen die een datalimiet hebben, dit zijn bijvoorbeeld 3G en 4G verbindingen. Over Wifi wordt de functie wel standaard aangezet. Sinds woensdag wordt de update gratis uitgerold voor Windows 7 of Windows 8.x gebruikers.

Vorig artikelWat we verwachten van de nieuwe iPhone?
Volgend artikelWindows 10 al op 14 miljoen computers aanwezig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in