Review: Thecus W4000+ NAS

Thecus W4000+

De Thecus W4000+ richt zich zowel op de zakelijke als consumenten markt, de NAS is door het Windows Storage Server R2 product een geschikt platform om in te zetten op een zakelijke omgeving. Voor de consumenten markt zijn er wel enkele beperkingen.

Thecus-4

Microsoft Storage Server is een versie welke voornamelijk is gericht op de opslagmarkt. Later in de review op pagina 5 gaan we verder over de software functionaliteiten en het operating system van de NAS.

Intern is er een Intel Atom processor te vinden, het gaat hierbij om de Intel Atom D2701 dual core processor, in de praktijk geeft de processor een prima snelheid en kan goed om met het zware Windows Storage Server r2 platform, wel zijn er soms bij zware taken haperingen in de software. De processor wordt ondersteund door 4GB aan RAM. Het nadeel van Windows is wel dat het OS meer performance vraagt in vergelijking met een licht Linux OS gebaseerd op NAS systemen.

Intern is er tevens een SSD te vinden waarop het systeem geïnstalleerd staat, het gaat hierbij om een ADATA SSD met een opslagcapaciteit van 64GB. Dit zorgt ervoor dat Windows snel opstart vanaf de boot, en dat is zeker ook merkbaar in de praktijk. Windows start zonder problemen op en boot snel en eenvoudig vanaf de interne ADATA SSD. De capaciteit is met 64GB genoeg voor het OS, de overige data wordt meestal in een RAID opstelling opgeslagen op de maximaal viertal schijven. Deze zijn te beheren via de interface van Windows Server 2012.

Thecus-10

Qua aansluitingen hoef je niet te klagen: aan de voorzijde heeft de Thecus W4000+ twee USB 3.0-aansluitingen. Achterop vind je twee USB 2.0-aansluitingen, eSATA, VGA en HDMI. De twee gigabit aansluiten kunnen gebruikt worden als backup of als performance optie, waardoor je de gigabit capaciteit kan verdubbelen.

Thecus-6

Eventuele uitbreidingen zijn ook mogelijk, zo is er een PCI-e X1 slot te vinden welke maximaal 1e hoog kan zijn vanwege de beperkte ruimte.

Thecus-7

Specificaties

In onderstaande tabel zijn de belangrijkste specificaties zichtbaar van de Thecus NAS. Op de website van Thecus zijn meer uitgebreide details en product gegevens beschikbaar van de Thecus W4000+ NAS.

Product specificaties:
Fabrikant/ MerkThecus
Product W4000+
Aantal slots voor harde schijven4
Geschikt voor harde schijf3,5-inch, 2.5-inch
AansluitingS-ATA 6
Processor & Geheugen:
Processor / chipsetIntel
ProcessorAtom D2701 Dual Core
Processorsnelheid2,13GHz
Intern RAM-geheugen4GB DDRIII RAM
Bood Drive60GB SSD
Ethernet 1000Mbit/s aansluiting2
VGAJa
USB3.0
Aantal USB poorten4 poorten
eSATA aansluiting1
RAIDJa
HDMI aansluiting1
Maximaal opslagcapaciteit24TB

Installatie

De installatie loopt iets anders in vergelijking met Linux based NAS systemen, zo kan je de NAS niet installeren via het netwerk. Via de aanwezige VGA of HDMI aansluiting is het mogelijk om een monitor aan te sluiten op de NAS, zo kan je de eerste stappen van de installatie uit voeren via de setup. Na de basis installatie is het uiteraard mogelijk om hem wel op afstand te managen via een Remote Desktop sessie.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Thecus W4000+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Thecus NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
7
Mogelijkheden
7
Software
7
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
7
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelVerkoop Pebble Time Steel gestart in Nederland
Volgend artikelMotorola beveiligt smartphones tegen Stagefright
review-thecus-w4000-nasDe Thecus 4000+ is een NAS welke vooral gericht is op de zakelijke markt, zo is de installatie voor de gemiddeld consument redelijk complex. Thecus heeft de NAS wel voorzien van redelijke hardware en een interne SSD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in