Review: Thecus W4000+ NAS

De review

Microsoft heeft voor de zakelijke markt een aantal serverproducten beschikbaar, waaronder Server 2012 R2 datacenter en de instapproducten; Windows Server R2 Essentials en Windows Server R2 Foundation. Dit zijn veelal de meest gebruikte algemene versie, daarnaast heeft Microsoft ook een aantal versies welke gericht zijn op de opslagmarkt, deze worden aangeboden onder de naam Microsoft Storage Server.

Thecus-1

Thecus heeft de NAS uitgerust met het Microsoft Storage Server 2012 R2 Essentials server OS. Deze versie is speciaal gericht op de beginnende markt voor de opslagfunctionaliteiten.

Windows Storage Server 2012 R2 Essentials 

Over Windows Storage Server 2012 R2 Essentials kan je gerust een langere review met alle functionaliteiten beschrijven, maar dat is onmogelijk aangezien Windows Server 2012 R2 Essentials beschikt over veel, heel veel functionaliteiten. De configuratie en installatie kan je daarom ook niet vergelijken met de standaard NAS systemen. Je kan het de installatie het beste vergelijken met de installatie van een computer, er is daarom wel enige kennis van IT vereist, zeker indien je de NAS volledig wil configureren met AD integratie en eventuele integratie tot Azure.

Aan de voorkant heeft de Thecus W4000+ een OLED display met twee USB 3.0 poorten en vier lade voor 2,5-inch en 3,5-inch schijven.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Thecus W4000+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Thecus NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
7
Mogelijkheden
7
Software
7
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
7
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelVerkoop Pebble Time Steel gestart in Nederland
Volgend artikelMotorola beveiligt smartphones tegen Stagefright
review-thecus-w4000-nasDe Thecus 4000+ is een NAS welke vooral gericht is op de zakelijke markt, zo is de installatie voor de gemiddeld consument redelijk complex. Thecus heeft de NAS wel voorzien van redelijke hardware en een interne SSD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in