Review: Epson ecotank L555

Installatie L555

De installatie van de L555 is zeer eenvoudig, via de WPS knop op de modem/ router kan je de printer eenvoudig in het netwerk hangen. Omdat de printer beschikt over WiFi ben je niet beperkt op één vaste locatie bij de modem, en kan je deze op een willekeurige locatie plaatsen waar WiFi bereik is.

In de praktijk vereist de printer een matige wifi verbinding, hij hoeft dus niet direct bij de modem geplaatst te worden met een sterke wifi verbinding, met een beperkte inkomend signaal werkt de Epson L555 ook naar behoren.

De installatie van de L555 werkt eenvoudig, als eerste moet je ervoor zorgen dat de printer is gevuld met de inkt cartridges. Let er bij het in gebruik nemen wel op dat je het hendeltje op de EcoTank-module in de goede stand zet. Naar boven betekent dat je kunt printen, naar de zijkant betekent dat de inkttoevoer afgesloten is. Dat laatste is handig als je de printer gaat vervoeren.

Epson_Ecotank_L555_ink_tank

Nadat de tanks weer goed zijn afgesloten en deze zijn teruggeplaatst kun je de printer opnieuw opstarten en via het het schermpje kan je de setup starten via de installatieprocedure. Helaas kan je de printer niet volledig configureren via het schermpje, een deel van de installatieprocedure staat vermeldt in de handleiding. De L555 maakt overigens uitsluitend gebruik van dye inkt, ook de zwarte inkt heeft kleurstof als basis. Pigmentinkt is dus niet van de partij.

Via de webinterface kan je de printer beheren, via het IP adres welke de printer meekrijgt van het netwerk is het mogelijk om de printer verder te configureren, echt veel instel mogelijkheden zijn er niet. Qua software heb je namelijk genoeg aan alleen de driver, indien je ook nog de scan functie wil gaan gebruiken moet je de scansoftware downloaden, deze is zeker voor een consumenten printer zeer uitgebreid, met software voor Home-Office en professionele omgevingen.

Om te printen moet er alleen nog papier aan de printer toegevoegd worden, dit werkt niet via een lade maar aan de achterzijde van de printer. De capaciteit bedraagt ongeveer 100-vel, niet veel voor een printer van dit formaat. Qua hardware is de printer niet geheel gericht op de adviesprijs, maar dat wordt zo terug verdiend met de zeer lage print kosten van de Epson ecotank L555.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Epson l555:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Epson L555
Pagina 3: Installatie L555
Pagina 4: Software
Pagina 5: Prestaties
Pagina 6: conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Design
8
Betrouwbaarheid
9
Mogelijkheden
8
Software
8
Prijs/ Kwaliteit
8
Vorig artikelInteressante Elephone smartphone aanbiedingen
Volgend artikelMicrosoft breidt Azure cloud verder uit naar Engeland, Ierland en Nederland
review-epson-ecotank-l555De Epson L555 is een printer welke vooral voor de veel gebruikers interessant is, door de lage kosten per print is het zeer voordelig. Epson heeft de printer voorzien van alle bruikbare opties en functionaliteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in