Review: Epson ecotank L555

Prestatie’s

In de praktijk werkt de Epson L555 naar behoren, het installaeren is eenvoudig en het printen werkt eenvoudig. Ook is het opvallend hoe zuinig de printer werkt, na vele printjes en kleuren foto’s is het inkt niveau nog vrijwel op hetzelfde niveau. Dat mag ook wel aangezien de printer wordt geleverd met voldoende inkt om een gewelde hoeveelheid van 4.000 pagina´s in zwart-wit en 6.500 pagina´s in kleur af te drukken. Wie 200 pagina’s per maand print kan daarmee twee jaar vooruit, dan mag de printer in de aanschaf wat duurder zijn, in de praktijk is het zo terug verdiend. Een cartridge voor een ‘gewone printer’ wordt al snel verkocht voor een bedrag van rond de 50 euro.

Epson kan de kosten laag houden doordat er geen chips zijn gebruikt, hierdoor kan je zelf inkt bijvullen in de reservoirs.

In de praktijk werkt de printer goed, wel merk je dat het printen trager gaat als er in een zeer hoge resolutie wordt geprint.

De EcoTank is volgens Epson geschikt voor alledaags printen, van onder meer entreekaartjes, recepten, routekaartjes en verslagen voor school en verenigingen. Indien je alleen foto’s print welke jarenlang aan de muur moeten hangen kan je beter opzoek gaan naar een echte fotoprinter, voor snelle afdrukken is de printer wel prima geschikt. De kwaliteit van de foto’s is in de praktijk prima.

Gemiddeld doet de printer er ongeveer 9 seconden over om een printje te maken, dit is gebaseerd op een document met tekst. 10 pagina’s komen ongeveer binnen 70 seconden uit de printer. Wil je een foto printen in een hoge kwaliteit op A4, dan duurt het ongeveer 100 seconden voordat de foto uit de printer komt.

Kosten per pagina

Het voordeel van de printer is dat de kosten per print erg goedkoop zijn, voor een zwart-wit pagina betaal je gezien de adviesprijs 2 cent per pagina, een kleurenafdruk komt uit op 3,2 cent per pagina. Hoe meer je print hoe goedkoper de kosten per pagina, zeker als je de inkt moet bijvullen aangezien een navulflesje beschikbaar is voor minder dan 10 euro.

Voordeliger afdrukken dan met de EcoTank is vrijwel niet mogelijk, zeker niet als het gaat om een langer termijn. Wel moet je zeker zijn dat je veel gaat printen aangezien de aanschafprijs vrij hoog is, indien je veel print dan is het zeker een goede aankoop.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Epson l555:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Epson L555
Pagina 3: Installatie L555
Pagina 4: Software
Pagina 5: Prestaties
Pagina 6: conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Design
8
Betrouwbaarheid
9
Mogelijkheden
8
Software
8
Prijs/ Kwaliteit
8
Vorig artikelInteressante Elephone smartphone aanbiedingen
Volgend artikelMicrosoft breidt Azure cloud verder uit naar Engeland, Ierland en Nederland
review-epson-ecotank-l555De Epson L555 is een printer welke vooral voor de veel gebruikers interessant is, door de lage kosten per print is het zeer voordelig. Epson heeft de printer voorzien van alle bruikbare opties en functionaliteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in