Review: Epson ecotank L555

Conclusie

Met de EcoTank L555 heeft Epson een goede printer op de markt gebracht, het gaat hierbij om een printer welke in de aanschaf iets duurder is, in de praktijk wordt dit snel terugverdiend indien er veel geprint wordt.

33978f3f_l555.png

Over het algemeen is de printer een goed exemplaar welke is voorzien van alle opties. Zeker voor gemiddeld gebruik is de printer een goed alternatief in vergelijking met de goedkope inkjet printer welke voorzien moeten worden van dure cartridges.

De EcoTank is uitgerust met wifi. Met de Epson iPrint-app kun je printen vanaf een tablet of smartphone. In de praktijk werkt dit zonder problemen, ook de installatie via de netwerk configuratie gaat zonder problemen. Wel is het een nadeel dat de printer niet beschikt over een kleuren display, zeker met weinig licht is het scherm beperkt leesbaar.

Het voordeel van de printer is dat de kosten per print erg goedkoop zijn, voor een zwart-wit pagina betaal je gezien de adviesprijs 2 cent per pagina, een kleurenafdruk komt uit op 3,2 cent per pagina. Hoe meer je print hoe goedkoper de kosten per pagina, zeker als je de inkt moet bijvullen aangezien een navulflesje beschikbaar is voor minder dan 10 euro.

Voordeliger afdrukken dan met de EcoTank is vrijwel niet mogelijk, zeker wanneer je regelmatig print.

Sterke punten

  • Design
  • Voordelig printen
  • Geen cartridges
  • Eenvoudig printen
  • WiFi
  • Uitgebreide driver opties

Verbeter punten

  • Scherm niet verlicht
  • Aanschaf prijs vrij duur bij weinig afdrukken

Inhoudsopgave

Bekijk de voorgaande pagina’s van de L555 review.

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Epson L555
Pagina 3: Installatie L555
Pagina 4: Software
Pagina 5: Prestaties
Pagina 6: conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Design
8
Betrouwbaarheid
9
Mogelijkheden
8
Software
8
Prijs/ Kwaliteit
8
Vorig artikelInteressante Elephone smartphone aanbiedingen
Volgend artikelMicrosoft breidt Azure cloud verder uit naar Engeland, Ierland en Nederland
review-epson-ecotank-l555De Epson L555 is een printer welke vooral voor de veel gebruikers interessant is, door de lage kosten per print is het zeer voordelig. Epson heeft de printer voorzien van alle bruikbare opties en functionaliteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in