Review: OnePlus 2 smartphone

Conclusie

Op dit moment is de OnePlus 2 zeer beperkt beschikbaar, wij hebben als een van de eerste de smartphone getest. De smartphone beschikt over een aantal toffe functionaliteiten waaronder de Snapdragon 810 en de vingerafdrukscanner. Over het algemeen heeft OnePlus met de OnePlus 2 een prima opvolger van de populaire OnePlus One op de markt gebracht, met de nodige verbeteringen.

DSC_0487 (Copy)DSC_0486 (Copy)

Op dit moment is het nadeel de zeer beperkte beschikbaarheid van het toestel aangezien het alleen mogelijk is om via een invite een toestel te bemachtigen. Maar het wachten wordt zeker beloond, onze eerste indruk van het toestel is meer dan positief. In vergelijking met de OnePlus One zijn er een aantal grote verbeteringen waaronder het verbeterde styleswap systeem, de dual sim mogelijkheid en de vingerafdrukscanner aan de voorzijde. Door de vele toevoegingen en de nieuwe metalen rand is de smartphone wel iets dikker geworden en zwaarder. Ook is het een groot voordeel dat de meeste Nederlandse 4G frequenties worden ondersteund door de OnePlus 2

De OnePlus 2 heeft een prima scherm, en het is een verstandige keus geweest van OnePlus om te blijven ‘hangen’ op de Full HD resolutie, hierdoor is de accu van de smartphone zeer goed. De accu hebben wij op dit moment nog beperkt kunnen testen, maar onze eerste indruk van de accu is zeer goed te noemen.

DSC_0524 (Copy)

Wel zijn er enkele nadelen aan de smartphone, zo is het opvallend dat er maar 52,80GB netto opslag beschikbaar is, terwijl dit bij de OnePlus One meer was. De smartphone geeft ook aan dat er een totale opslagcapaciteit is van 54GB. Hierdoor gaat er ruim 8GB verloren. Tevens is er geen microSD uitbreidingseenheid en blijft de camera in donkere omstandigheden beperkt. Verder is het Oxygen OS van OnePlus nog in de begin fase waardoor er nog een aantal bugs aanwezig zijn, ook ontbreken een aantal essentiële functionaliteiten welke wel aanwezig zijn in CyanogenMod.

Helaas is de smartphone momenteel nog lastig verkrijgbaar via het invite systeem, maar daar komt vast verandering in.

Sterke punten

  • Design
  • Goedkoop met high-end specs
  • Snapdragon 810 processor
  • Verbeterd Styleswap systeem
  • Vingerafdrukscanner
  • 4G in Nederland op de meeste frequenties

Verbeter punten

  • Netto opslagcapaciteit valt tegen
  • Camera met weinig licht beperkt
  • Software is nog niet optimaal
  • Moeilijk te verkrijgen

Inhoudsopgave

Bekijk de vorige pagina’s van de OnePlus 2 review:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Design
9
Betrouwbaarheid
9
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs/ Kwaliteit
9
Vorig artikelPatch helpt Androidtelefoons niet van Stagefright bug af
Volgend artikelMotorola toont per ongeluk nieuwe Moto 360
review-oneplus-2-smartphoneOnePlus heeft met de OnePlus 2 een nette smartphone op de markt gebracht, hij is niet perfect maar wel een goede opvolger van de OnePlus One. Ook de extra functionaliteiten zijn goed toegepast waaronder de dual sim en vingerafdrukscanner.

3 REACTIES

  1. De halve wereld valt over het feit dat de telefoon geen quick charge ondersteunt en geen NFC heeft en geen van beide wordt in deze review vermeldt!!

    • Wij vinden dit geen functionaliteit waarop wij de smartphone negatief kunnen beoordelen. NFC en Quick Charge zijn opkomende technieken welke lang niet bij alle smartphones aanwezig zijn. OnePlus heeft laten weten dat NFC in een toestel komt als het echt veel gebruikt gaat worden.

  2. Dunne bezels? De Note 5 heeft dunne bezels. De bezels van de OP2 zijn nauwelijks verbeterd tov de OPO. En die had supergrote bezels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in