Review: BMW i3

De BMW i3

De i3 is bedoeld voor de stad, daarop is het design ook volledig gericht. De auto doet het goed, en dat is zeker te zien aan de verkoop cijfers, over het algemeen en vooral in Amsterdam en bijvoorbeeld Rotterdam zie je ze redelijk vaak voorbij komen. Is het verstandig om er zelf eentje op de oprit te zetten of kun je je geld beter investeren in een andere auto?

DSC_0210 (Copy)

De BMW i3 is verkrijgbaar in twee varianten: de een is volledig elektrisch (35.500 euro, 4% bijtelling), de ander beschikt over een range extender (39.990 euro, 7% bijtelling). Met de range extender is het bereik van de BMW i3 groter, zonder extender wordt er volgens BMW maximaal 160 KM behaald, in de praktijk valt dit wel minder uit. Met de range extender zou je in theorie 300 kilometer moeten kunnen rijden zonder stroom of benzine. Dit is gebaseerd op de optimale verbruik cijfers, in de praktijk is dit vrijwel nooit haalbaar.

Het voordeel van een elektrische auto

Het voordeel van een elektrische auto is de elektromotor, een elektromotor is lekker stil en het is heerlijk rustig als je over de weg scheurt, je hoort namelijk alleen de wind. Je hoeft niet te schakelen of de motor warm te rijden en de volledige pk’s zijn direct beschikbaar. Ook is de BMW i3 voor een elektrische auto nog redelijk rap, je knalt namelijk in 7,9 seconden naar de 100 km/u.

DSC_0238 (Copy)

BMW i3 van binnen

De BMW ziet er van binnen modern uit, dit is ook te zien in de gebruikte materialen van de auto en de vormgeving. Zo zijn er twee fraaie displays te vinden voor de multimedia toepassing en tevens de huidige snelheid en de standaard meldingen zoals actieradius etc.

DSC_0336 (Copy)

 

DSC_0318 (Copy)

De BMW i staat voor een nieuw begrip van premium mobiliteit, en dat is zeker af te zien aan het design van de auto, voor de twee schermen en de aanwezigheid van de media functionaliteiten biedt de BMW i3 veel in een strak design. Ook het exterieur is qua design opvallend met een aparte lijn met een zeer groot vooruit en zijramen voor de passagiers.

Je houdt ervan of niet, maar wat ons betreft is het design van de BMW i3 geslaagd en pas het goed in de design stijl van BMW.

Specificaties

Voordat we beginnen aan het technische gedeelte, enkele specificaties van de BMW i3. BMW heeft het mogelijk gemaakt om een topsnelheid te behalen van 150 km/u met de BMW i3. De 3.999 mm lange BMW i3 is de eerste elektrische auto van het merk die vanaf de grond is opgebouwd als elektrische auto. In de vloer is er een lithium ion accu te vinden met een gewicht van 230KG.

De elektromotor tussen de achterwielen levert 170 pk en 250 Nm aan koppel. De sprint in 0 naar 60km/u gaat in 3,7 seconden. Naar de 100 gaat in 7,2 seconden. De topsnelheid is voor de BMW i3 begrensd op 150 km/u.

Wel is het regeneratief remmen bij het begin even wennen. Als je het gaspedaal los laat remt de BMW i3 automatisch af, daar is ook zeker een reden voor, als je het gaspedaal los laat verandert de elektromotor in een generator welke de accu’s weer volledig kan opladen. De herwonnen energie verdwijnt direct in de accu’s. Bij het begin is deze techniek zeker even wennen, maar in de praktijk is het zelfs erg prettig.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review:

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikel‘Google werkt aan aangepaste Play Store voor China’
Volgend artikelGaat Apple de strijd aan met GoPro?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in