Google Chrome blokkeert Flash advertenties

Op websites in Google Chrome kunnen vanaf vandaag verschillende advertenties uitstaan. In plaats van de reclame is er een grijs vlak zichtbaar met een afspeelknop. Na een recente software update blokkeert de website banners welke zijn gemaakt met de Flash. 

Adobe-Flash

Google heeft dit gedaan omdat HTML5 minder stroom vraagt dan Flash. Daarnaast is het ook een goed middel om adverteerders te laten overstappen op advertenties welke zijn gemaakt in HTML5. HTML5 wordt langzaam ook de standaard voor de advertenties.

Doordat de advertenties met flash op pauze komen te staan, lopen bedrijven wellicht geld mis. Maar de adverteerders hebben voorbereidingstijd gehad. Dat Google dit zou gaan doen is al zeer lang bekend, een serieus bureau moet al lang overgestapt zijn naar HTML5.

Flash is een techniek die wordt gebruikt om onder meer filmpjes af te spelen op sites en om spelletjes weer te geven. Er worden geregeld veiligheidsproblemen in ontdekt. Vanaf dinsdag worden de animaties in Flash niet meer standaard afgespeeld.

Vorig artikelSnapdragon 820 krijgt ingebouwde malware-detectie
Volgend artikelPayPal laat je eenvoudig betalen via link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in