Zo krijg je op elke TV eenvoudig ambilight

Ambilight is een techniek van Philips, welke vooral bij de duurdere tv’s aanwezig is. Bij een ambilight TV zijn de randen voorzien van gekleurde LEDs. Door de ambilight techniek ontstaat er een prettigere kijkervaring. 

Zambilight

Zambilight

Het is met verschillende kits al langere mogelijk om zelf ambilight te monteren op de tv, deze kits worden voornamelijk aangesloten via de USB aansluitingen en nemen zo de kleuren over van de TV. Op Indiegogo is een tijdje geleden een crowdfunding campagne gestart voor de Zambilight. Het LED systeem is gebaseerd op een Raspberry Pi compact computer. Zambilight analyseert het video signaal vanaf de TV en genereert een visuele toevoeging gebaseerd op de gekleurde LED’s. Het lijkt er nu op dat de Zambilight kit binnenkort in de vrije verkoop gaat, zo melden anonieme bronnen binnen de TV industrie.

Het apparaat is computer en standalone. Voor een bedrag van 60 dollar kan je een volledige kit bemachtigen. De kit is voldoende om een TV tot 60-inch om te bouwen naar de Zambilight installatie. Volgens de fabrikant neemt de installeren tussen de vijf en tien minuten in beslag. Het gaat om dit project opd e website van Indiegogo.

Vorig artikelNederlandse natuur binnenkort in Google Street View zichtbaar
Volgend artikelTweetbot 4 uitgebracht met iPad ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in