Philips Hue-bridge ondersteunt Apple HomeKit

Philips  heeft bekend gemaakt dat de slimme Hue-lampen nu compatibel zijn met Apples HomeKit, zo heeft het bedrijf laten weten. Het bedrijf komt met een nieuwe Hue Bridge welke onder andere gebruikt maakt van het domotica systeem van Apple. 

philips-hue-bridge-580x375

Ook komt er een nieuwe software update waardoor de oude bridge werkzaam zal zijn met de HomeKit van Apple. Philips heeft de specificaties van de nieuwe Bridge online gezet. Daaruit blijkt dat er, net als de oude Bridge, 50 slimme lampen kunnen worden aangesloten. Qua specificaties is er weinig anders aan model aangezien de aansluitingen hetzelfde zijn.

De Hue lampen kunnen via Apple HomeKit aangestuurd worden, hierdoor is het ook mogelijk om de lampen via Siri te bedienen. Ook wordt het mogelijk om straks andere slimme apparaten aan te sluiten op andere apparaten die HomeKit ondersteunen, op dit moment zijn er nog maar weinig apparaten maar dat zal zeker toenemen.

De nieuwe Bridge is te koop voor 60 euro, het apparaat is helaas nog niet te koop in Nederland. Philips zegt dat er naast een nieuwe Bridge ook een update voor de bestaande Bridge komt, die HomeKit-ondersteuning mogelijk maakt.

Vorig artikelMoto G met 16GB opslagruimte nu te koop in Nederland
Volgend artikel‘Reserveren iPhone 6S (Plus) vandaag vanaf 06:00 mogelijk’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in