MyCom, iCentre en Dixons failliet verklaard

Het was al bekend dat de BAS Group het moeilijk had met de verschillende winkels welke onder de onderneming vallen, het gaat hierbij om B.A.S. Computers & Componenten B.V., Dixons B.V., MyCom Nederland B.V., MyCom Winkels B.V. en The Retail Company B.V.

Vandaag is bekend gemaakt dat de BAS group vennootschappen failliet zijn verklaard. Het eerder aangevraagde uitstel van betaling is ingetrokken. De curator werkt nog steeds aan een doorstart.

DixonsCurator J.A.H. Padberg maakt de ontwikkeling bekend in een e-mail aan de 1200 medewerkers van de bedrijven welke binnen de BAS group vallen. Eind september werd bekend gemaakt dat het bedrijf in financiële problemen zit.

Wel blijven de winkels gewoon openen en het personeel wordt gewoon verwacht dat het werkt wordt hervat. De curator is momenteel aan het onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor een doorstart.

Van de betreffende winkelformules is elektronicaketen Dixons, die in 1975 is opgericht, veruit de grootste. Bij dat bedrijf werken circa 650 medewerkers verdeeld over 88 winkels. Bij computer-, hard- en softwarewinkel MyCom staan 350 medewerkers op de loonlijst, verdeeld over 38 winkels.

Vorig artikelMicrosoft kondigt Lumia 950 en Lumia 950 XL officieel aan
Volgend artikel4K video’s maken met een iPhone 6s of iPhone 6s plus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in